Hazal Bisküvi Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İbrahim Kodabey, Üniversiteye Arsa Bağışladı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 41               15.06.2009

Karaman Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Onursal Başkanı Sayın Hacı İbrahim Kodabey, eğitim-öğretim, araştırma ve hizmet faaliyetlerinde değerlendirilmek üzere Larende’de Yenişehir Mahallesi Kılbasan Yolu Üzerindeki 9067 m2 arsasını üniversitemize bağışladı.

12 Haziran 2009 saat 14.00’de Hazal Bisküvi Fabrikasının toplantı salonunda, yaklaşık 40 fabrika çalışanının katıldığı bir toplantıda, ilgili arsaya ait tapu bizzat Hacı İbrahim Kodabey tarafından üniversiteye verildi.

Toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Karataş ve KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi ile Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Onursal Başkanı Sayın Hacı İbrahim Kodabey, oğulları Mehmet Kodabey ve Sadi Kodabey de katıldı. Samimi ve verimli görüşmelerin yaşandığı toplantıda Hacı İbrahim Kodabey tarafından tapunun sunulmasının ardından, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de üniversite adına Hacı İbrahim Kodabey’e bir teşekkür plaketi sundu.

Toplantıda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “insanların alarak değil vererek mutlu olan bir karakterde yaratıldığını, insanın ölürken götürdüğü tek şeyin yaptığı iyilikler olduğunu, ne kadar uzun yaşarsak yaşayalım yine de ömrün kısa olduğunu, bu nedenle hayatlarında kalıcı eserler bırakan insanların, öldükten sonra da zihinlerde ve gönüllerde yaşamaya devam ettiğini, üniversiteye bağışlanan bu arsa ile Sayın Hacı İbrahim Kodabey’in her zaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin gönlünde yaşamaya devam edeceğini ifade etti. Vermenin asaleti, verildiğinde yaşanan mutluluğun yüceliği konusunda örnekler vererek yaptığı konuşma, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Ayrıca nesiller boyunca yararlanılacak olan bu arsanın üniversite tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Onursal Başkanı Hacı İbrahim Kodabey, Karaman’daki üniversiteye her kesimden Karaman’lının sahip çıkması gerektiğini, Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi çalışanlarının üniversiteye her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Üniversitenin her alanda örnek bir kurum olduğu için arsayı üniversiteye bağışladıklarını belirtti. Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. çalışanlarının, üniversitenin her faaliyetini izlediğini, örnek bir kuruluş niteliğindeki üniversitenin çalışmalarına fiziki anlamda destek verilmesinden gurur duyduklarını ifade etti.
Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kodabey, babasının yaptığı bu anlamlı davranışından dolayı büyük onur duyduklarını, üniversiteye her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Onursal Başkanı Sayın Hacı İbrahim Kodabey, 1927 yılında Karaman’da doğdu. Karaman’da bulgur imalatının öncülerinden olan ve uzun yıllar besicilik ile uğraşan Sayın Hacı İbrahim Kodabey’in üç çocuğu var. Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı fabrikanın çok zor şartlarda geliştirilmesinde büyük emeği olan, gayret ve iyi niyet ile verimli bir hizmetin sunulmasına öncülük eden Sayın Hacı İbrahim Kodabey, şirket çalışanları tarafından da sevilen bir işadamı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi ve tüm Karaman olarak, Hazal Bisküvi ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ni bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz.