KMÜ'DEN 15 TEMMUZ PROGRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında anma programı düzenlenecek.

Üniversitede 13 Temmuz ve 14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan ve konser, panel, meşaleli yürüyüş, Kur'an-ı Kerim tilaveti, salâ, dua, şiir dinletisi, belgesel gösterimi ve konuşmaların yer alacağı program, dört farklı mekanda icra edilecek.

Program, Kahramanlık Türküleri ile başlayacak

Üniversitede iki gün boyunca farklı etkinliklerle gerçekleştirilecek olan anma programı, 13 Temmuz Salı akşamı saat 20.30'da Kahramanlık Türküleri ile başlayacak. KMÜ Rektörlüğünün himayelerinde üniversite bünyesinde kurulan Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen müzik dinletisi, Şef Hakkı Küçükşen'in yönetiminde KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

"Geçmişten Günümüze Türkiye'de Darbeler"

Anma programı, 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 14.30'da gerçekleştirilecek olan panel ile devam edecek. "Geçmişten Günümüze Türkiye'de Darbeler" başlıklı panelin oturum yönlendiriciliğini KMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ziyaeddin Kırboğa üstlenirken Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mercan, “Osmanlı Döneminde Darbeler” konusunda, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alaattin Uca da “Cumhuriyet Döneminde Darbeler” hakkında açıklamalarda bulunacak.

Meşaleli Yürüyüş Yapılacak

15 Temmuz Anma Programı, 14 Temmuz 2021 Çarşamba akşamı saat 20.30'da Üniversite Kütüphanesi önünden başlayıp Amfi Tiyatro'da sona erecek olan meşaleli yürüyüş ile devam edecek.

Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Salâ, Dua, Şiir, Belgesel ve Konuşmalara Yer Verilecek

Program, meşaleli yürüyüşün ardından Amfi Tiyatro'daki etkinliklerle sürecek. Saat 20.45'te İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak olan Amfi Tiyatro'daki program, Rektör Prof. Dr. Namık Ak'ın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek. 15 Temmuz'u anlatan şiir dinletileri ve belgesel gösteriminin de yer alacağı programda ayrıca şehitler için salâ okunacak. Ardından 25. ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, günün anlam ve önemine ilişkin çevrim içi konuşma gerçekleştirecek. Program, duaların ardından sona erecek.

Üniversitenin resmi Youtube ve Facebook hesaplarından da canlı yayınlanacak programa tüm Karaman halkı davetlidir.