KAZIM KARABEKİR MYO’DA KARİYER GÜNLERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 84       04.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda “Kariyer Günleri” düzenlendi.

Kazım Karabekir MYO ailesi, Kariyer Günlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün’ü konuk olarak ağırladı. 3 Mayıs 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliğe Yüksekokulun akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik öncesinde Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu müzik grubu, keyifli bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Kemal Esengün, öğrencilere üniversite hayatının katlanılabilir zorluklarından ve öğrencilerin sorumluluklarından bahsetti. İnsanların ailelerine, topluma ve kendilerine karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kemal Esengün, bu sorumluluklarının farkında olan bireylerin hayatta daima başarılı olduklarını söyledi.

Öğrencilere “Mutlu yaşamak istiyorsanız kendinizle barışık yaşamalısınız. Mutlu ve başarılı olmak sizin elinizde. Eğer kendinizi başarılı biri haline dönüştürürseniz ve özgüveniniz artarsa, hayata pozitif bakmaya başlarsınız. Mutlu olmanın en güzel yolu, hayata pozitif bakmaktır.” diyen Esengün,  mutlu bir insan olmak için de sevgi ve saygı dolu olmak gerektiğini vurguladı.

Konya ve Karaman coğrafyasının Mevlana ile Yunus Emre gibi önemli değerlerin hamuruyla yoğrulmuş topraklar olduğunu, Mevlana’da hoşgörü ve sevginin var olduğunu belirten Esengün “Siz mezun olduğunuzda, bu sevgiyi ve hoşgörüyü memleketinize de götürebilmelisiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Kemal Esengün’ün, üniversite ve iş hayatıyla ilgili önemli tavsiyelerini öğrenciler dikkatle dinledi. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından etkinlik sona erdi.