KMÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ KAPILARINI YENİDEN ÖĞRENCİLERE AÇIYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Merkez Kütüphanesi normalleşme süreciyle birlikte yeniden hizmet vermeye başlıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen kapalı alan düzenlemeleri nedeniyle bir süredir okurlara hizmet veremeyen KMÜ Merkez Kütüphanesi, kapılarını tekrar araştırmacılara açıyor.

KMÜ Merkez Kütüphanesi, 10 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla hizmete açık olacak

KMÜ Merkez Kütüphanesi, normalleşme süreci kararları doğrultusunda 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren sadece Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensuplarına hizmet verirken 10 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla öğrencilere ve Karaman halkının hizmetine tekrar açılıyor. Hafta içi 08.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermeye başlayacak olan KMÜ Merkez Kütüphanesi, okurları yine salgın tedbirleri dikkate alınarak ve sosyal mesafeye uyularak ağırlayacak.

Salgın süresince KMÜ öğrencileri ve personeli kampüs içinden ve dışından 7/24 elektronik kaynaklara VETİS- Kampüs Dışı Erişim Sistemi aracılığı ile ulaşmaya devam ediyordu. Kütüphanenin fiziksel kullanıma açılmasıyla birlikte işlemlerini yüz yüze ortamda da gerçekleştirebilecekler.

“KMÜ Kütüphanesini yeniden araştırmacılarla buluşturuyor olmaktan son derece memnunuz”

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak salgın süresince eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek adına basılı koleksiyonlar dışında tüm bilgi hizmetlerini olabildiğince elektronik olarak gerçekleştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak normalleşme süreciyle birlikte KMÜ Kütüphanesini yeniden araştırmacılarla buluşturuyor olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin tüm akademik, sosyal ve sportif mekanlarının KMÜ mensuplarının olduğu kadar Karaman halkının ve Karamanlı öğrencilerin de kullanımına açık olduğuna dikkat çeken Rektör Namık Ak, “Koronavirüs salgını gibi olağanüstü haller dışında Kütüphanemiz de tüm diğer mekanlarımız gibi sonuna kadar halkımızın istifadesine sunulmaktadır. Üniversitelerin en büyük görevi bilimsel bilgi üretmek ve araştırmacılara her konuda destek olmaktır. Bu manada Üniversitemiz Kütüphanesi de yeniden okurlara ve araştırmacılara kapısını açıyor. Tüm mensuplarımızı, öğrencilerimizi ve halkımızı kütüphanemize bekliyoruz." dedi.