Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Üniversitemizi Ziyaretinde “Kentin Ufkunu Ve Geleceğini Üniversite Çizecek” Dedi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 44               21.06.2009

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, 732’nci Türk Dil Bayramı törenlerine katılmak üzere 21.06.2009 tarihinde Karaman'a geldi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof Dr. Mehmet Karataş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi, akademik ve idari personel ile öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül konuşmasında; sessizce, şikayeti olmadan işine koyulmuş çalışkan bir Anadolu kenti olarak tanımladığı Karaman’da ve üniversitedeki dinamik öğretim elemanlarının arasında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve “Karaman’da bir çok yere örnek olabilecek canlılık ve dinamizm var” dedi.
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Türkçe`nin her yerde kullanılmasının fermanla ilan edildiği şehir olmanın onurunu taşıyan Karaman’ın, bugün başka özellikleriyle de ortaya çıktığını, özellikle sanayi ve çalışkan halkıyla da dikkat çektiğini kaydetti. Bu değerlerin, üniversitenin katkısı ile daha da artacağını anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anadolu’nun ortasında, ırmakların, barajların, madenlerin olmadığı, bozkırda gibi görünen bir şehirde nasıl çalışılabileceğini, azmin neler yapabileceğini Karaman’da görmenin mümkün olduğunu vurguladı. Karaman’ın, tarım, gıda ve bununla ilgili sanayide de öne çıktığını vurgulayarak, şehrin öneminin önümüzdeki günlerde daha da artacağını, üniversitenin bilimsel katkıları ile bu durumun zenginleşeceğini ve Karaman’ın sadece Türkiye’yi değil, dünyayı besleyen bir kent olma yolunda üniversitenin katkısının önemli olacağını ifade etti.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin Karaman’a büyük bir dinamizm kattığını vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda kentin ufkunu ve geleceğini üniversitenin çizeceğini ifade etti. Ayrıca, Karaman’ın üniversitenin katkısı ile yakın gelecekte daha büyük başarılarla dikkati çekeceğine olan inancını dile getirdi.
Rektörlük binasında şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e  kök boya kilim hediye edildi.