REKTÖR AK: "EZANLARIMIZ HİÇ SUSMASIN"

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin (KMÜ) camisi açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

2012 yılında temeli atılan Üniversite Camiinin açılışı töreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törenin açış konuşmasını yapan Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, caminin teknik özellikleri hakkında bilgi vererek, "Caminin yapım aşamasında desteğini esirgemeyen başta devlet büyüklerimiz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Ezanlarımız hiç susmasın"

Selamlama konuşması yapan Rektör Namık Ak ise, "2012'de temeli atılan üniversite camisi her noktada hazır hale gelmiş durumda. Camimizin aydınlatma ve peyzaj işi üniversitemiz tarafından yapılmaktadır. Camimizin etrafına farklı türlerde ağaçlar dikerek bu alan Sağlık Şehitleri Parkı ismini verdik. Bunların yanı sıra camimize temizlik ve güvenlik noktasında da destek vereceğiz. Yeryüzünü bize mescit kılan Cenab-ı Hak'ka sonsuz şükürler olsun. Bu mescitlerin süsü de cemaattir. Biz üniversite olarak eğitimde lokomotif olmamız hasebiyle gençlik merkezine her türlü katkıyı sağlayacağız. Kötü alışkanlıklardan uzak, milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüvenli bir gençlik yetişmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Üniversite camimiz hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Camimizin ziyneti olan cemaati eksik olmasın, ezanlarımız hiç susmasın." şeklinde konuştu.

"Camiler kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz mukaddes mekânlardır"

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise üniversite camisinin Karaman'a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Medeniyetimizde şehirler imâr edilirken gönüller ihmal edilmemiş, gönül şifâhaneleri camilerimiz, şehirlerimizin merkezinde yer almıştır. Maneviyat kaleleri camilerimiz, içerisinde ibadetlerimizi eda ettiğimiz bir yerin ötesinde, bir araya gelerek kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz mukaddes mekânlardır. Toplumumuzun sarsılmaz dinamikleri olan erdemlerimizin muhafazasında ve gelecek nesillere aktarılmasında câmilerimiz büyük önem arz etmektedir." dedi.

"Camiler şehirlerin süsüdür, üniversitelerimizin süsüdür"

Törende son olarak söz alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise caminin üniversitenin içinde olmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Üniversitenin Arapça karşılığı camiadır. Bizim ibadethanemizin ismi de camidir. Camia ilim insanlarını bir araya toplayan mekan demektir. Cami de ibadet için ilim irfan sahibi olsunlar diye insanları bir araya toplayan mekan anlamına gelir. Cami aynı zamanda Rabbimizin Esmaü'l Hüsna'sından birisidir. Camiler şehirlerin süsüdür, üniversitelerimizin süsüdür. Kampüslerimize girdiğimizde minarelerimizin yükseldiği camilerimizi görünce bir Müslüman olarak iftihar ediyoruz, mutlu oluyoruz, seviniyoruz."

Konuşmaların ardından il protokolünün de katılımlarıyla açılış törenine geçildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, törenin ardından açılışını yapmış olduğu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camisinde cuma namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Rektör Namık Ak'a Ziyaret

Cuma namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ı ziyaret ederek KMÜ anı defterini imzaladı.

Ziyaretin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Namık Ak ve il protokolü eşliğinde Karaman İl Jandarma Komutanlığı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Karaman programı, İl Müftülüğü tarafından Lütfi Elvan Kongre Merkezinde organize edilen hafızlık merasimi ile devam etti.