KMÜ’DE REKTÖR ADAYI SEÇİMİ YAPILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:154                14.08.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde rektör adayı seçimi yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda saat 13.00-16.00 arasında gerçekleştirilen seçime 7 aday katıldı.

Seçime geçilmeden önce Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş’ın başkanlığında seçim kurulu oluşturuldu. Kapalı oy açık sayım yöntemiyle toplam 70 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde adayların aldıkları oylar şöyle sıralandı:

Prof. Dr. Sabri Gökmen   49 oy

Prof. Dr. Ahmet Taşğın   15 oy

Prof. Dr. Ali Şahin            1 oy

Prof. Dr. Kemal Esengün   1 oy

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım    1 oy

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz    1 oy

Prof. Dr. Osman Çevik       1 oy

Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara göre 6 adayın ismi YÖK'e bildirileceğinden, yapılan kura çekimi sonucunda rektör adaylarından Prof. Dr. Osman Çevik'in ismi YÖK'e gönderilecek olan listeden çıkarıldı. 1’er oy alan diğer adayların sıralaması da kura ile belirlendi.

Seçim sonrasında Prof. Dr. Sabri Gökmen diğer rektör adaylarını tebrik etti ve tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi.

Seçilen 6 adaydan oluşan liste 17 Ağustos 2012 tarihine kadar YÖK’e sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK’ün belirlediği 3 aday içerisinden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yeni rektörü seçilecek.