REKTÖR GAVGALI 'BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI ÜNİVERSİTELER OLAĞAN TOPLANTISI'NA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı'na katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTÜ) ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda üniversitelerin illerine ve bölgelerine katkıları, bölgesel kalkınmaya esas alanlara yönelik Ar-Ge faaliyetleri ve elde ettikleri çıktılar değerlendirildi.

Toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin paydaşları ile birlikte bölgesel kalkınmaya yapacağı her katkının çok özel ve önemli olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, toplantıya katılan rektörler ile birlikte 'Ulusal Çay Gen Havuzu'nda incelemelerde bulundu.

Rektör Gavgalı’dan KTÜ’ye Ziyaret

Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ziyaretleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile de bir araya geldi.

Rektör Gavgalı, KTÜ’nün Medikal Cihaz Tasarım ve Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) ile İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (İLAFAR) gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Ziyarette Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, her iki üniversite için ortaklaşa yürütebilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Ziyaret, iyi dilek temennilerin ardından sona erdi.

KMÜ İle Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Gavgalı, 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Olağan Toplantısı' sonrasında Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’i ziyaret etti.

Ziyarette, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek ortak çalışmalarla ilgili Rektör Gavgalı ve Rektör Türkmen iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Gavgalı imzalanan protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını dileyerek, misafirperverlikleri için Rektör Türkmen’e teşekkür etti.