KMÜ ÖĞRENCİLERİ FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Toplulukları ve Karaman Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistin halkına yapılan zulme dur demek için yürüyüş düzenlendi.

Yunus Emre yerleşkesi içerisinde düzenlenen yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, üniversite personeli, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tüm dünyayı İsrail'e karşı sessiz kalmamaya ve adaletten, hukuktan ve insani değerlerden yana tavır almaya davet eden öğrenciler, yürüyüşün ardından da bir basın açıklaması yaptı.

“Filistin halkının yanındayız”

Öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında “Filistin halkı, İsrail rejiminin bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden vahşice saldırılarına ve soykırımına maruz kalmaktadır. Sınır tanımayan İsrail zulmü, yıllardır haksız ve hukuksuz bir şekilde insanları evlerinden alıkoyuyor, yurtlarından göçe zorluyor, hepsinden de öte sivilleri katlediyor. İşgal başladığından bu yana milyonlarca insanı katleden işgalci İsrail, 2007 yılından beri Gazze ablukasındaki halka ağır saldırılarla adeta bir katliam gerçekleştirmiştir ve bugün de gerçekleştirmeye devam etmektedir. Filistinlilere yönelik yıllardır süren baskı, zulüm, can ve mal tehditlerinin boyutları son saldırılarla savaş ahlakını ve insani değerleri ayaklar altına alan tam bir barbarlığa dönüşmüştür. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen insanlık suçuna karşı ülkemiz dışında uluslararası toplumun gereken tepkiyi vermemesi de oldukça düşündürücüdür. Gazze’de sivil halkın hunharca katledilmesine, eğitim ve sağlık kurumlarının bombalanmasına, en temel insani yardımların engellenmesine, Filistin halkının yok edilmeye çalışılmasına sessiz kalınmamalıdır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri, Karaman Sivil Toplum Platformu ve Karaman halkı olarak Gazze halkının bu kutlu direnişinin yanında olduğumuzu buradan duyurmak istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.