KMÜ’DE 'BİTKİ KORUMA SÖYLEŞİSİ’

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Genç Ziraatçiler Öğrenci Topluluğu tarafından 'Bitki Koruma Söyleşisi’ düzenlendi.

‘Biyoteknik ve Biyolojik Mücadele' konusunun ele alındığı söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nevzat Aydın, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Ünlü, biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemleriyle bitki koruma uygulamaları hakkında bilgiler aktardı. Prof. Dr. Ünlü, bitkisel üretimde pestisit kullanımını azaltmak ve doğaya zararı en aza indirmek için bu uygulamaların yapıldığını vurgulayarak sözlerini noktaladı.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut ise insanların artık kaliteli gıdaya ulaşma anlamında çok daha bilinçli olduklarını belirterek, biyoteknikle mücadele için her an sahada çalıştıklarını ve üreticilere de biyolojik mücadele konusunda destek verdiklerini ifade etti.

Söyleşi, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.