KMÜ İLE HOKAF ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) arasında iş birliği protokolü yapıldı.

Eğitim, sanat, kültür ve tanıtım alanında iş birliğinin amaçlandığı protokole Amsterdam’da düzenlenen FUARIM-Karaman Tanıtım Günleri organizasyonuna katılan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile Federasyon Başkanı Zekeriya Arslan imza attı.

HOKAF tarafından düzenlenen organizasyonda gurbetteki Karamanlılar ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, “Gurbetçilerimizle buluşarak hasret giderdik. Ayrıca Hollanda’da yaşayan Karamanlıları tek çatı altında toplayan federasyonumuzun organizasyonuna katılarak şehrimizin gözbebeği üniversitemizi temsil ettik. Gurbetçi gençlerimize Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde eğitim almaları için davette bulunduk. Hemşehrilerimize bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. HOKAF ile imzaladığımız protokolün de hayırlı olmasını diliyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla daha güçlü bir iletişim kurarak eğitimde, kültürde ve sanatta önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan da organizasyona katılımı ve iş birliğinden dolayı Rektör Gavgalı’ya teşekkür etti.

KMÜ ile HOKAF arasındaki protokolle ortak eğitim, kültür, sosyal ve sanat faaliyetlerinin düzenlenmesi ve üniversite öğrencilerinin Hollanda’da Erasmus kapsamında gerçekleştirecekleri staj hareketliliklerinde iş birliği öngörülüyor.