KMÜ İLE INNOPARK KONYA ARASINDA YEŞİL SANAYİ ALANINDA PROTOKOL İMZALANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında ‘Yeşil Sanayi’ alanında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Kemal Özarpa’nın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile enerji verimliliği, yeşil sanayi, sürdürülebilir çevre ve karbon salınımı hesaplamaları alanlarında iş birliğinin artırılması ve ortak projeler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

KMÜ Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAREN) faaliyetleri kapsamında InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ile yapılan protokolle ülkemizdeki kamu ve özel sektör kuruluşlarının yeşil dönüşüm çalışmalarını desteklemek, ülkemizin yeşil sanayi hedefine ulaşması için sanayi işletmelerine danışmanlık ve teknoloji desteği sağlamak, bu sayede Türk ürünlerinin ve işletmelerinin ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabetçiliğini geliştirmek de amaçlanıyor.

Konya Sanayi Odası’nda imzalanan törende yer alan KAREN Müdürü Doç. Dr. Selmin Ener Rüşen ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Rüşen, imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak çalışmalar ile sanayide yeşil dönüşüme önemli katkı sağlanacağını ve ülkemizdeki enerji verimliliği çalışmalarının artırılacağını ifade etti.

Rektör Gavgalı da her iki kurum arasındaki iş birliğinin güçleneceğini vurgulayarak, “Yeşil sanayi alanında imzalamış olduğumuz protokol, üniversitemiz ile Konya Sanayisi arasındaki iş birliğini pekiştirerek bölgemizde yeşil sanayi ve enerji verimliliği kavramlarının güçlendirilmesinde önemli bir adım oluşturacaktır. İki kurum arasında gerçekleştirilecek ortak projelerle ülkemizin yeşil sanayi hedefine ulaşması, enerji verimli hale gelmesi, sürdürülebilir çevreci uygulamalar ve karbon emisyonları yönünde olumlu etkiler oluşturması da hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.