KMÜ'LÜ ÖĞRENCİLER KARAMAN GENÇLİK MECLİSİNİ KURDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 208              28.11.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Karaman Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin başkanı ve üyeleri Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret ettiler.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencileri olan başkan Emre Yılmaz ve üyeler Tuba Doğan ile Eda Dinç Rektör Gökmen’e Meclislerinin kurulma aşamalarını anlatarak, ayrıntılı bilgiler verdiler. Emre Yılmaz Karaman Belediyesine verdikleri dilekçeler sonucunda kendi çabalarıyla yaklaşık bir ay önce Gençlik Meclisini oluşturarak, faal hale getirdiklerini anlattı.

Amaçlarının Karaman’ın kent yönetiminde gençlerin de söz sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Gençlik Meclisi Başkanı Emre Dinç “Şu an meclisimizin yürütme kurulunda 7 kişi görev yapıyoruz. Sayımızı artırmak ve Karaman’daki tüm genç arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Üniversiteli olup olmaması önemli değil. Biz bütün gençleri yanımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

Emre Yılmaz “Eğitim İçin El Ele” projesinden de bahsederek, gönüllü arkadaşlarını buldukları takdirde, lise son sınıf öğrencilerine kendilerinden büyük abla ve ağabeylerinden ders almalarını sağlayacaklarını açıkladı. Tüm gönüllüleri bu projenin hayata geçirebilmek için kendilerine destek vermeye davet etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Gençlik Meclisi başkanı ve üyelerini tebrik etti ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Rektör Gökmen “Gençlerin sosyal hayata yabancı kalmadan duyarlı çalışmalarda rol almalarını sevindirici buluyoruz.” dedi.