KMÜ 3 GÜNDE 300 ÜNİTE KAN BAĞIŞI İLE REKORA İMZA ATTI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 212                  30.11.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğrenci toplulukları öncülüğünde oluşturulan Türk Kızılayı kan bağışlama merkezinde 3 günde 300 ünite kan verilerek rekora imza atıldı.
Yunus Emre ve Hoşgörü Topluluğu, Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Topluluğu (KARDOS) ve Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından davet edilen Türk Kızılayı’nın kan bağışlama merkezine öğrenciler ile akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. Bu ilginin bugün de devam etmesi halinde 3 günde 400 ünite kan bağışı sağlanarak yeni bir rekora daha imza atılması hedefleniyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin sosyal sorumluluk ve gönüllülük ortak paydasında gerçekleştirdiği bu rekora Türk Kızılayı’ndan da teşekkür geldi. Türk Kızılayı’nın internet sitesinde “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrencileri, personeli ve öğrenci gruplarına teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında bulunan kan bağışlama merkezine bugün saat 19.00’a kadar kan alımı yapılacak.