KMÜ’DE ELEKTİRİK ÜRETİMİ MASAYA YATIRILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:02         03.01.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde MEDAŞ (Meram Elektirik Dağıtım AŞ.), Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve üniversite işbirliğinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 3 Ocak 2013 Perşembe saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantıda MEDAŞ Enerji Grup Müdürü Muammer Öztürk; Elektrik Piyasası ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Lisanssız Elektrik Üretimi ve MEDAŞ hakkında bilgi verdi.

Öztürk, MEDAŞ denince insanların aklına sadece elektrik faturalarının gelmesinden yakınarak, MEDAŞ’ın faaliyetlerini ayrıntılı bir şekilde anlatan sunumunu katılımcılarla paylaştı. Lisanssız elektrik üretiminin gerçekleştirilmesine yönelik aşamaları ve başvuru şartlarını özetledi. Muammer Öztürk yenilenebilir enerji konusunda ise güneş enerjisinin önemini vurgulayarak, ”Karaman güneş enerjisinden elektrik üreten bölgeler arasında en uygun yerlerden birisidir. Üniversitemizde kurulan güneş paneli de bu konuda yapılan çalışmaların somut bir göstergesidir.” dedi.

IBC Solar Genel Müdürü Hayri Bali de toplantıda güneş enerjisi santralleri konusunda bir sunum yaptı.  MEDAŞ ile birlikte geliştirdikleri güneş enerjisinden elektrik üretilen tesisin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Son yıllarda güneş enerjisine yönelik faaliyetlerin arttığını belirten Bali, bu sektörün yeni ve önünün açık olduğunu belirtti. Üniversitede öğrenim gören gençlere bu konuda kendilerini geliştirmelerini ve çalışmalar yapmalarını önerdi.