PROF. DR. MAHMUT TEKİN KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE ZAMAN YOLCULULUĞU YAPTIRDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:03         04.01.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 5N 1K Topluluğu tarafından düzenlenen “Yükselen Bir Değer Olarak Geçmişten Günümüze İşletmecilik & İnsan ve İşletmeler” başlıklı söyleşiye Prof. Dr. Mahmut Tekin konuk oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Yunus Emre Salonunda 3 Ocak Perşembe saat 15.00’te gerçekleşen etkinliğe KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Tekin konuşmasına “Sizleri siyah-beyaz film tadında bir sunum eşliğinde zaman yolculuğuna çıkaracağım.” sözleriyle başladı.

Prof. Dr. Mahmut Tekin, 100 yıl önce kurulan ilk işletme niteliğindeki Ford otomobil fabrikasında çalışan işçilerden, 2000’li yılların başında insanın ateşle dans ederek hayat verdiği camın üretildiği cam fabrikalarına kadar çeşitli işletmelerdeki insan manzaralarını beyaz perdeden katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Tekin; insan ihtiyacının olduğu her yerde işletmelerin daima var olacağını söyleyerek, işin özünün sevgi ve saygı olduğunu belirtti. Başarının sırrının tecrübede saklı olduğunu belirten Tekin, “ Tecrübe ise yanlış kararlarımızdan oluşur. Hatalarınızdan sakın korkmayın. Onlar sizi başarıya götürecektir.” dedi.

Prof. Dr. Mahmut Tekin katılımcılara geleceğe de bir yolculuk yaptırarak, yıllar sonra insanlığı bekleyen yaşam standartlarını görseller eşliğinde sundu. Gelecekte insanların kalem ve kağıda gereksinim duymadan yaşar hale geleceklerini anlattı. Sorduğu soruları doğru yanıtlayan katılımcılara imzalı kitaplarını hediye eden Prof. Dr. Mahmut Tekin’in söyleşisinde katılımcıların yüzlerindeki gülümseme eksik olmadı.

Etkinliğin sonunda KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof. Dr. Mahmut Tekin’e katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.