KMÜ’DEN HABER DEĞERLENDİRMESİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 07      07.01.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi 2012 yılının değerlendirmesini yaptı.

2009 yılından itibaren üniversitenin medya ile ilişkilerini sağlayan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi bu yıl yerel ve ulusal basına iki yüz kırk (240) adet basın bildirisi gönderdi. Başka bir deyişle her iş gününde en az bir (1) adet haber metni kaleme alındı. 2012, son dört yılla kıyaslandığında en fazla haber üretilen yıl olarak kayıtlara geçti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 2009’da 76, 2010’da 104 ve 2011 yılında 219 adet haber metni yazılarak medya kuruluşlarına iletilmişti. 2012 yılı gerek haber sayılarının fazlalığı gerekse ulusal düzeyde ses getiren haberlerin yoğunluğu ile dikkat çekti.

2012 yılının öne çıkan haberleri

Öğrenci topluluklarının davetlisi olarak üniversiteye gelen pek çok ünlü isim, deneyimlerini salonları dolduran öğrencilerle paylaştı. Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Dr. Şeref Oğuz, Kanal 7 Televizyonu ‘Önden Gidenler’ program yapımcısı ve araştırmacı yazar Ömer Döngeloğlu, televizyonda hazırladığı programları beğeniyle izlenen şair ve yazar Serdar Tuncer, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve ünlü spiker yazar Asım Yıldırm’ın üniversitede gerçekleştirdikleri söyleşilerin haberleri medyada geniş yer buldu.

2012 yılının en sıcak haberi, senenin son günlerinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın üniversiteye gerçekleştirdiği ziyaret oldu.

KMÜ’nün başarı haberleri

Üniversitenin 2012 yılında hem bilimsel çalışmalarda elde ettiği başarılar hem de sportif karşılaşmalarda kazandığı ödüller yerel basının yanı sıra ulusal medyada da yer aldı. İşte bunlardan birkaçı..

• Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı ''Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 43. olması haberi,
  • Taşeli Bölgesi’nde çiftçilere yönelik ilk bilimsel toplantı niteliğindeki “Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi” konulu panel haberi,
  • KMÜ öğrencisi Taha Akgül’ün güreşte kazandığı Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları haberleri,
  • KMÜ öğrencisi Ali Gürbüz’ün 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanlığı haberi,
  • KMÜ öğrencisi Ümmühan Karaçadır’ın atletizmde kırdığı Türkiye rekorları ve uluslararası platformda elde ettiği derecelere ilişkin haberler,
  • Üniversiteler Bayan Hentbol Şampiyonasında KMÜ Bayan Hentbol takımının şampiyonluğu ve 1. Lige yükselmesi haberi,
  • 2012 Londra Yaz Olimpiyatları Tekvando branşında ülkemize gümüş madalya kazandıran Nur Tatar’ın Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde öğrenim görmeye başlaması haberi,
  • KMÜ BESYO öğrencisi Sümeyye Sezer’in, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanmasına ilişkin haber.

2012’de en çok tıklanan haberler

Üniversitenin sitesinde yer alan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanarak yayınlanan basın bültenleri arasında en çok tıklanarak okunan haberler ise şu şekilde:

• İlk sırada “Rektör Gökmen: Biz Üniversiteyi Yönetmeye Değil, Hizmet Etmeye Geldik” başlıklı haber yer aldı. Bu haber, 472 kere tıklanarak okundu.
  • İkinci sırada  “KMÜ’de Rektör Adayı Seçimleri Yapıldı” başlıklı haber yer aldı. 328 kere okundu.
  • Üçüncü sırada “KMÜ Grup Liman ile Eğlendi” başlıklı haber var. 315 kez tıklanarak okundu.