KMÜ’LÜ ÖĞRETİM ÜYESİNE BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDAN ÖDÜL

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:47            15.03.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu; Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı'nın düzenlediği “Teknogirişim Projesi” desteği kapsamında 100.000,00 TL hibe almaya hak kazandı.

2013 yılı Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında tekno-girişim projesi olarak 1952 projenin rekabet ettiği yarışmada enerji, elektronik ve yazılım teknolojileri üzerine hazırladığı projeyle Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu genç girişimci olarak desteklenmeye layık görüldü. Türkiye genelinde sadece 307 proje bu hibe yardımını almaya hak kazandı.

"Fotovoltaik Modül Uzaktan İzleme Sistemi (fotomuzis)"başlıklı projesi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, “Proje sonucunda yazılım tabanlı cihazla  tahmini enerji potansiyeli tespitinde; güneşin birim alandaki enerji tespiti, havanın sıcaklığı, nemi, basıncı gibi verilerin uzaktan izlenmesi, grafiklendirilmesi, raporlanması, kayıt edilmesi ve bu verilere uzaktan web tabanlı erişim sağlayacak  hizmet altyapısı oluşturulacaktır." diye konuştu.