KMÜ 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI KAMUOYUNA SUNULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2012 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu yayımlandı.

KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor; yönetici özeti, genel değerlendirme, proje uygulamaları ve öneriler ana başlıkları altında dört bölümden oluşuyor.KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, yatırım programına ilişkin yaptığı açıklamada yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme hizmetleriyle toplumun bilinçlenmesi ve aydınlanmasının yanı sıra beşeri ve sosyal sermayenin artırılmasını sağlamak üzere kurulmuş anayasal kuruluşlar olduğuna dikkati çekti.

Prof. Dr. Gökmen, KMÜ’nün 2012 yılı yatırım ödenekleriyle merkezi yemekhane, çarşı ve kafeterya inşaatı, 1500 kişilik kapalı spor salonu inşaatı, Yunus Emre Yerleşkesi ana giriş kapısı ile asfalt yol ve çevre düzenlemesi, Meslek Yüksekokulu binası tadilatı, Sistem Odası Güvenlik ve Yangın Tesisatı yapım işi, Rektörlük Birimleri büyük bakım onarım yapım işlerinin tamamlandığını ve diğer yapım işlerinin de ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydetti. Prof. Dr. Gökmen ayrıca laboratuvarlarda kullanılmak üzere makine-teçhizat alımı yapıldığını ve acil ihtiyaç duyulan bir adet taşıtın yanı sıra KMÜ Kütüphanesine basılı yayınlar ve elektronik veri tabanı alımları gerçekleştirildiğini belirtti.

Prof. Dr. Gökmen “Yatırımların planlandığı şekilde tamamlanması kamu kaynaklarının belirlenmiş amaçlar doğrultusunda etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması ve değerlendirilmesiyle mümkündür.” şeklinde konuştu.2012 yılı yatırım programına göre KMÜ’nün öncelikli hedefini, yapılan yatırımların tamamlanma sürelerini kısaltarak hızla kapasite artırımını sağlamak oluşturuyor.

Üniversitenin 2012 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 25 ve 60’ıncı maddeleriyle Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 24’üncü maddesi uyarınca hesap verilebilirliği sağlamak ve yatırım harcamalarının verimliliğinin kontrol edilmesi amacıyla hazırlanarak kamuoyuna sunuldu.

Üniversitenin 2012 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporuna www.kmu.edu.tr adresinde yer alan Faaliyet Raporları linkinden ulaşılabiliyor.