KMÜ’DEN BİLİMSEL YAYINLARA ÖDÜL

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 69       28.03.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim elemanları, uluslar arası arenada yaptıkları bilimsel yayınları nedeniyle Rektörlükçe ödüllendirildi.Bilim dünyasında önemli bir kriter olan Citation Index tarafından taranan dergilerde 2012 yılı içinde toplam 85 yayına imza atan 45 KMÜ’lü öğretim elemanı düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bilgi üretmenin iki koşulu vardır. Birincisi insan, ikincisi de imkanlardır. Şu anki tablomuz göstermektedir ki bizler üniversitemize doğru insanları katmışız. Öğretim elemanı sayımız her geçen gün artmakta ancak önemli olanın sayı artışı değil, nitelik olduğunun bilincindeyiz.” dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’lü öğretim elemanları tarafından 2010 yılında 20 yayın, 2011 yılında 61 yayın ve 2012 yılında 85 adet yayın yapılmasının iyi bir gösterge olduğunun altını çizdi ve özellikle sosyal bilimler alanında uluslar arası bilim dünyasında kabul gören yayın yapmanın oldukça zor olduğunu vurguladı. Tüm öğretim elemanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Gökmen, üniversitenin bilimsel altyapı olanaklarını artırmak için önemli bir çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Gökmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2011 yılı verilerine göre 170 Türk üniversitesi arasında 23 kritere göre yaptığı girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde KMÜ’nün 43. sırada yer almasının önemli bir başarı olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Gökmen önümüzdeki aylarda açıklanacak olan 2012 yılı sonuçlarına göre KMÜ’nün daha üst sıralarda yer almasını beklediklerini söyleyerek “Bu sizlerin, hepimizin başarısıdır.” dedi.

Tören, KMÜ’lü öğretim elemanlarına teşekkür belgesi ve dolma kalem ödülü verilmesiyle devam etti. Öğretim elemanları ödüllerini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden aldılar.