KMÜ’YE YENİ ÖĞRENCİLER GELİYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 104    30.04.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Sosyal Bilimler ve Ermenek Meslek Yüksekokulları bünyesindeki programlara öğrenci alınmasına yönelik karar, Yükseköğretim Kurulunun 28 Mart 2013 tarihinde yaptığı toplantısında onaylandı.

Alınan kararla Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Lojistik programına normal ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci, Ermenek Meslek Yüksekokulunun Dış Ticaret programına ise normal ve ikinci öğretimde toplam 100 öğrenci kabul edilecek.  Bu programda öğrenciler isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyabilecek. Ermenek Meslek Yüksekokulunun Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programına da öğrenci alınmaya başlanacak. 40 olarak belirlenen öğrenci kontenjanının yanı sıra bu programda da öğrenciler isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyabilecek.

Meslek Yüksekokullarına açılan programların hayırlı olmasını dileyen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Meslek yüksekokullarının ara eleman yetiştirme açısından gün geçtikçe önemi artmaktadır. Günümüzün ihtiyaçlarına göre belirlediğimiz programlarımızın gelecekte gençlerimizin yeni iş alanlarına yönelik istihdamlarını kolaylaştıracağı düşüncesindeyiz.” diye konuştu.