KMÜ’DE İLKYARDIM KURSU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:108      30.04.2013

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Karaman İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile “İlkyardım Kursu” düzenledi.Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda 29-30 Nisan 2013 tarihleri arasından gerçekleştirilen eğitime öğrenciler ile akademik ve idari personel katıldı.

Paramedik Harun Doğruöz ve Ümit Girgen tarafından verilen eğitimde ilkyardımda temel uygulamalar anlatıldı.Harun Doğruöz gerçekleştirdiği sunumlarda ilk yardımla ilgili teorik bilgileri katılımcılarla paylaştı. Doğruöz, ilkyardımın tanımı ve acil yardımdan farkları üzerinde durarak, bilgisiz kişilerin ilk yardım yapmasının sakıncalarını dile getirdi. Harun Doğruöz erişkin ve çocuklara yönelik temel yaşam desteğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı.

112 Acil Yardım Servisinin işleyişini de anlatan Doğruöz, Karaman merkezde beş adet ambulansın bulunduğunu söyledi. 2012 verilerine göre 112 Acil Yardım Servisine gelen 175 bin çağrıdan 160 bininin asılsız olduğunu vurgulayarak, bu konuda daha hassas olunması gerektiğini kaydetti.

Ümit Girgen de verilen teorik bilgileri gösterdiği uygulamalı örneklerle destekledi.