KMÜ’DE KURUMSALLAŞMA VE İÇ KONTROL ANLATILDI

Erkan Karaarslan: “KMÜ Türkiye’de İç Kontrol Konusunda Yapabileceklerinin En İyisini Yapmıştır”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından “Kurumsallaşma ve İç Kontrol Standartlarına Uyum” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Eski Muhasebat Başkontrolörü Erkan Karaarslan konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14.00’te düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr Ahmet Yıldırım ile akademik ve idari personel katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kemal Esengün, üniversitenin çalışanlarının gençlerden oluşmasının verimliliklerini olumlu yönde etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Esengün, yaptıkları hizmetlerde topluma karşı da sorumluluk taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Eski Muhasebat Başkontrolörü Erkan Karaarslan yaptığı konuşmada kurumların iyi yönetilip yönetilmediğinin iç kontrol mekanizmasıyla ilgili olduğunu ifade etti. İç kontrol mekanizmasının sağlıklı işlemesini sağlayan 79 adet kuralının olduğunu dile getiren Karaarslan, “İç kontrolde önemli olan husus iş tanımlarının doğru bir şekilde yapılmasıdır.” dedi.

Erkan Karaarslan konuşmasında kurumsallaşmanın önemine değinerek kişilere bağlı iç kontrol sistemlerinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti ve  “Kişilerin etkilerinin minimize edildiği bir sistem oluşturulmalı.” şeklinde konuştu.

Karaarslan son zamanlarda gündemde olan kamuda performans göstergelerine göre istihdam sağlanmasına da değindi. Performansın ölçüt alınacağı bir sistemin kamuda uygulanması halinde devlet memurluğunu garanti olarak gören anlayışın ortadan kalkacağını ifade etti.

Erkan Karaarslan kurumsallaşma ve iç kontrolle ilgili son on yılda mevzuatta 1500’e yakın kanun yayınlandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Mevzuatta sürekli değişiklik yaşanmaktadır. Bu durumun olumlu ve olumsuz etkilerini yaşamaktayız.”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini kurumsallaşma ve iç kontrol konusunda değerlendiren Erkan Karaarslan “Yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yaptığı çalışmaları başarılı buluyorum. KMÜ Türkiye’de iç kontrol konusunda yapabileceklerinin en iyisini yapmıştır.” dedi.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Erkan Karaarslan’a konferans sonunda Rektör Gökmen tarafından plaket takdim edildi.