DEKAN ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Prof. Dr. Mehmet Karataş: ”KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi olarak tanınırlığımızı artırmak sizin başarılarınızla mümkün olacaktır”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi yöneticileri öğrencileriyle tanışma toplantısı düzenledi.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya KMÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş ile fakültenin dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sadi ve Yrd. Doç. Dr. Aysel Çimen katıldı. Toplantı yöneticiler ve öğrenciler arasında keyifli bir sohbet ortamında gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Karataş yaptığı açılış konuşmasında fakülteye dekan olarak yeni atandığını belirterek,  toplantının amacının hem öğrencilerle kişisel olarak tanışmak hem de onların isteklerini ve dertlerini konuşmak olduğunu söyledi. Son yıllarda genel anlamda fen fakültelerinin sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Prof. Dr. Karataş, YÖK’ün fakülte öğrencilerine pedagojik formasyon hakkını tanımasıyla bu sıkıntıların biraz olsun aşılacağını kaydetti. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Karataş “Farkındalığınızı ne kadar çok ön planda tutar ve kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz o kadar başarılı olursunuz.” dedi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Karataş öğrencilerinden gelen soruları esprili bir dille yanıtlayarak sorunlara pratik çözümler üretti. Öğrencilerin sorunları; zorunlu staj yapma olanağı, devamsızlıklarda esnek davranılması, not ortalamalarının düşürülmesi ve laboratuar derslerinde sınav yapılması konularında yoğunlaştı.

Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeliha Dopoğlu staj konunda söz alarak, zorunlu staj yapamadıkları için sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Karataş, bu sorunun ancak mevzuat değişikliği ile çözülebileceğini söyledi. Aynı sınıfta okuyan Halil Kaya da arazide çalışma yaparak, daha çok deneyim kazanmak istediklerini dile getirdi.

Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selçuk Yıldız, devamsızlıktan kalma sorununu gündeme getirerek, hastalık ve vefat gibi durumlarda yönetimden tolerans gösterilmesini istedi.

Prof. Dr. Mehmet Karataş toplantının sonunda tüm öğrencilerine teşekkür ederek,“KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi olarak tanınırlığımızı artırmak sizin başarılarınızla mümkün olacaktır.“ dedi.