KMÜ’DE SANAT ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 01 Nisan-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri” kapsamındaki konser ve tiyatro gösterileri sona erdi.

KMÜ Konserlerle Coştu

Yaklaşık iki aydır müzik şölenlerine ev sahipliği yapan KMÜ’de 27-29 Mayıs 2013 tarihleri arasında verilen üç konserde de öğrenciler eğlenceli saatler yaşadı.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonlarında verilen konserlere öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personel de yoğun ilgi gösterdi.

27 Mayıs 2013 Pazartesi saat 18.00’de  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının işbirliğinde düzenlenen konserde “Gençlik Merkezi Müzik Grubu“ sahne aldı. Grup Türkçe pop tazında seslendirdikleri şarkılarla salonu dolduranlara müzik ziyafeti yaşattı.

28 Mayıs 2013 Salı saat 19.00’da  ise Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğunun organizasyonunda konser veren Grup Jubile rock tarzında söylediği şarkılarla gençleri coşturdu.

Etkinliklerin son konseri 29 Mayıs 2013 Çarşamba saat 19.00’da gerçekleşen nostaljik müzik dinletisi oldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Karaman Güzel Sanatlar Spor Lisesi tarafından düzenlenen konserde genç müzisyenler dinleyenleri geçmişe yolculuğa çıkardı. Meşhur film müzikleri ve dizilere fon olan türkülerin icra edildiği konserde Titanic, Karayip Korsanları, Selvi Boylum Al Yazmalım, Issız Adam, Neşeli Günler, Gülpembe, Sarı Gelin, Ben Seni Sevdiğumi, Bahça Duvarından Aştım gibi eserler çalındı. Orkestra Şefi Rıza Atçeken’in yönetiminde klasik gitar, yan flüt, piyano ve ritim aletlerinin muhteşem uyumuna sahne olan konser, dinleyenleri mest etti.

Keyifli Tiyatro Oyunları

KMÜ’nün  “Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri” kapsamındaki tiyatrolar sergilenen iki oyunla son buldu.

Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından sahnelenen “Komşu Köyün Delisi” isimli oyun 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü tiyatro severlerle buluştu.

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı  “Timsal-i Misal” adlı tiyatro ise 28 Mayıs 2013 Salı günü oynandı.