KMÜ’YE 2851 YENİ ÖĞRENCİ GELİYOR

2013 ÖSYS sonuçlarına göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2851 yeni öğrenci gelecek.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yerleştirme sonuçları doğrultusunda üniversite adayları 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında KMÜ’ye kayıtlarını yaptırabilecekler. KMÜ ailesinin yeni fertleri, 26 Ağustos 2013 tarihinden itibaren üniversitenin sayfasında yayınlanacak Öğrenci Bilgi Formu ile detaylı bir şekilde bilgilendirilecek.

Edebiyat ve Mühendislik Fakültelerinde Boş Kontenjan Kalmadı

KMÜ’nün iddialı olduğu alanlardan Edebiyat ve Mühendislik Fakültelerinin kontenjanlarının tümüne yerleştirme yapıldı.

Üniversitenin dört yıl eğitim veren lisans programlarına 1.489 öğrenci, iki yıl eğitim veren önlisans programlarına ise 1.362 öğrenci yerleşti. Önümüzdeki aylarda yapılacak ek yerleştirmelerle birlikte üniversitenin öğrenci sayısı yaklaşık 10 bin olacak.