YÜZDE 50 DAHA HIZLI İNTERNET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ilçeler dahil tüm birimlerinde kullanılan internet hızı, kablosuz internet hizmetinin yaygınlaştırılması, bilgisayar ve öğrenci sayısındaki artış göz önüne alınarak 150 Mbps’ye yükseltildi.

KMÜ’nün Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Başkanlığına yapmış olduğu internet bağlantı hızlarının arttırılmasına ilişkin talep dikkate alınarak yerleşkede ve ilçelerde internet hızı yüzde 50 arttırıldı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Metro Ethernet Toplama Merkezi ile ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarının noktadan noktaya metro ethernet devrelerinin bağlantı hızlarının arttırılmasına yönelik yapılan çalışma ile daha önce 100 Mbps olan internet hızı 23 Eylül tarihinden itibaren 150 Mbps’ye yükseltildi.