Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO) ve Karaman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile 17 Nisan - 04 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını tamamlayan 25 kişiye sertifikaları KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından verildi.
“30 Bin Lira Hibe, 70 Bin Lira Faizsiz Kredi”
Program süresince 70 saatlik eğitim görerek başarı sertifikası almaya hak kazananlar KOSGEB’in girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi desteği sağlayan ‘Girişimcilik Destek Programı’ndan yararlanarak kendi işini kurma imkânına sahip oldular.
Ayrıca sertifika eğitimini başarıyla tamamlayan ve eğitim sırasında hazırladığı iş planı ile dereceye giren ilk on aday, Konya Teknokent’te bir yıl süreyle ücretsiz ofis ve önkuluçka hizmeti alma imkânı buldular.
“Hem girişimciler hem de ülkemiz kazanacak”
Sertifika töreninde konuşan KMÜ PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcıların KOSGEB’in hibe ve faizsiz kredi desteğiyle girişimcilik fikirlerini hayata geçirme şansı yakaladıklarını söyledi.
Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ayrıca girişimcilerin yenilikçi kimlikleri ile kendilerine pek çok fayda sağlamalarının yanı sıra ülkemize de katkı sağlayacağını belirterek, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı ile ülkemizde her yıl kurulan binlerce yeni girişimin başarılı ve kalıcı olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine olumlu katkı sağlıyor.” dedi.
“İnsanlara faydalı bireyler, zihinlerde yaşamaya devam eder”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik ederek, “Hayatta öğrenmenin her zaman devam ettiği bilinci ile bu programa katılarak yeni bir şeyler öğrenme ve ülkemize faydalı olma isteğiniz beni gerçekten çok mutlu etti. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
İnsanoğlunun çevresine faydalı olabilecek şekilde yaratıldığına dikkat çeken Rektör Sabri Gökmen, “Biz üniversiteye hizmet etmek için geldik; yaşarken ölmeye değil. Mühim olan yaşarken de öldükten sonra da güzel bir şekilde hatırlanabilmek. İnsanlara faydalı olan bireyler yaşamlarında olduğu kadar öldükten sonra da yaptıkları faydalı işlerle insanların zihinlerinde yaşamaya devam eder.” dedi.