Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde görev yapmakta olan akademisyenler kendi alanları ile ilgili buluşlarının sergilenmesi ve ticarileşebilmesi amacıyla Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Patent Proje Pazarına patent başvurusunda bulundular.
Anne Sütünün Saklanmasında Yeni Yöntem
Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat Şahiner, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Keriman Yıldız ve Öğr. Gör. Döndü Koyuncuoğlu Selçuk TTO Patent Proje Pazarına ‘Anne Sütünün Saklanmasında Yeni Bir Yöntem: İzlenebilir, Denetlenebilir, Bireyselleştirilmiş Anne Sütü Buzdolabı-İDBASB’ başlıklı patent başvurusu ile katıldılar.
Saçların Beyazlamasını Engelleyecek Proje
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Sutay Kocabaş ‘Saç Beyazlamasının Engellenmesi için Kullanılacak Çift Fonksiyonlu Ajan’ konulu patent ile proje pazarına başvuruda bulundu.
Barkod Tabanlı Mobil Konum Takibi ve Arşivleme
Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Mahmut Durgun ise ‘Barkod Tabanlı Mobil Konum Takibi ve Arşivleme Sistemi’ konulu projesi ile başvuruda bulundu. Proje, akıllı telefonlar veya tablet bilgisayarların entegre kamerasıyla taranan barkodları tanımladıktan sonra GPS alıcıdan aldığı konum bilgisiyle eşleştirerek arşivleyen bir yazılıma dayanıyor. Sistem sayesinde barkodlar akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayar kamerasıyla okutuluyor, internet veya veri aktarım sistemleri yoluyla sunuculardaki barkodla eşleşen veriler kullanıcının bilgisine anında sunulabiliyor.
KMÜ’lü akademisyenler Selçuk TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) Patent Proje Pazarına patent başvurusunda bulunarak projelerinin üretim ve hizmet sektörü temsilcileriyle buluşmasını sağlama fırsatı yakalarken bunun yanı sıra başvurularının kabul edilmesi ve komisyondan geçmesi durumunda da projelerini ticarileştirme imkânı bulacaklar.