Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 166 26.10.2011
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, inşaat ve tefrişatıtamamlananyeni binasına taşındı. Üniversite yerleşkesinin çehresini estetik, modern görünümlü ve geniş atölyeleri ile renklendiren Meslek Yüksekokulunda, toplam 43 akademik ve idari personel bulunuyor ve yaklaşık 1600 öğrenci öğrenim görüyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen,23 yılı aşan süredir yıpranmış binalarda öğretimin sürdürüldüğü Meslek Yüksekokulunun, üniversite yerleşkesi içerisinde modern binalarına taşınmasının önemli olduğunu açıkladı.
Kısa süre içerisinde çevre düzenlemelerinin de tamamlanacağını belirten Rektör Gökmen, Meslek Yüksekokulunun fiziki ortam düzenlemeleriyle çağdaş bir görüntüye kavuşmasının ve yeni binada eğitim-öğretime başlanmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Meslek Yüksekokulumuzda şu an 8 farklı bölüm ve 10 farklı öğretim programı bulunuyor. Eğitim ve öğretimin geniş uygulama olanakları ile desteklendiği yüksekokulumuzda, öğrenciler derslerde edindikleri teorik bilgilerini atölye ve laboratuarlarda uygulama yaparak pekiştirebiliyor” dedi.
Meslek Yüksekokulunun kendini yenileyen ve geliştiren kadroya sahip olduğunu belirten Rektör Gökmen, “Meslek Yüksekokulumuz, eğitim-öğretimin yürütülmesi yanısıra, 3 TÜBİTAK projesi ve 2 BAP projesi ile bilimsel araştırmalarla da öğrencilerimizin gelişimlerinde önemli rol oynayan bir yapıya sahiptir. Üniversitemizdeki teknik ve sosyal alanlarda önemli katkılar sağlayan Meslek Yüksekokulumuzun elemanları ve öğrencileriyle yeni binalarında başarılı çalışmalarının devam edeceğine inancım tamdır” dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 1987 yılında eğitim-öğretime başladı. Daha sonraki yıllarda açılan Halıcılık, Kimyasal Teknoloji, Mimari ve Dekoratif Sanatlar, Bilgisayar Programcılığı, Otomotiv, Bankacılık-Sigortacılık, Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği, Muhasebe-Vergi Uygulamaları ve Organik Tarım Programları sayesinde mesleki eğitim alanında önemli gelişmeler sağlandı.
Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından koridorlara monte edilen zarif resimlerin yanısıra seramik sanat eserlerinin görkemli bir görüntü oluşturduğu okul binasında; 11 derslik, 1 salon, öğretim elemanları için 26 oda ve kafeterya bulunuyor.