KMÜ’DE 2008’DE BİR PROFESÖR VARDI, 2011’DE 10 PROFESÖR OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 171                     02.11.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 2008 yılında sadece bir profesör görev yaparken, 2011 yılında bu sayı 10’a yükseldi.

Üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde profesör sayısında oransal olarak bin kat artış olduğunu vurgulayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Üniversitelerin büyüklüğü; eğitim ve öğretimin kalitesiyle, öğretim üyelerinden kazandıkları kurum kültürü ve felsefesiyle ilgilidir. Bu donanımın sağlanmasında liderlik ve yol göstericilik nitelikleriyle hizmet veren profesörlerimizin sayılarının her geçen gün artması, üniversitemizin gelişim göstergelerinden biridir” dedi.

“KMÜ olarak sıradan değil, aranan bir üniversite olmak için çıktığımız çileli ve kutlu bu yolda; farklı olmaya, değer oluşturmaya, toplumsal bütünleşmeye ve topluma hizmet yarışını sürdürme gayretindeyiz. Akademisyenlerimize rehberlik yaparak rol modeli olan profesörlerimizin yaptığı her hizmet, üniversitemizin gelişimine katkı sağlamaktadır” açıklamasını yapan Rektör Gökmen, hedeflerinin gerçekleşmesinde profesörlerin hizmetlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

KMÜ ile birlikte kurulan üniversitelerin bir kısmında kadrolu profesör bulunmadığını, olanlarda da bu sayının bir elin parmaklarından daha az olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen; “Başta profesörler olmak üzere, tüm öğretim üyeleri üniversiteye hizmetin Karaman halkına, bölgeye, ülkeye ve hepsinden de önemlisi Hakka hizmet olduğu bilinciyle çalışmaktadırlar. Bu nedenle kendilerine şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki profesörlerin isimleri ve görev yerleri:

Prof. Dr. Sabri Gökmen -Rektör - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Prof. Dr. Kemal Esengün - Rektör Yrd ve Dekan - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Mehmet Karataş - Rektör Yrd - Kamil Özdağ Fen Fakültesi
Prof. Dr. Turan Karataş  - Dekan - Edebiyat Fakültesi