Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Matematik Eğitimcileri Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Modern Dünyada Üniversiteli Olmak’ konulu konferans düzenlendi. Üniversitenin akademik personeli ve çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği konferansta Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin ile Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Çetin Kürşat Bilir konuşmacı olarak yer aldı.
Topluluk başkanı Cihad Celaleddin Kantar’ın açılış konuşmasının ardından ‘Modern Dünyada Üniversiteli Olmak’ konulu konferansa geçildi.
Konferansta ilk olarak söz alan Dr. Çetin Kürşat Bilir, üniversiteli olmanın toplumumuzda farklı bir şekilde algılandığını hatırlatarak, “Üniversite öğrencisi denilince bir yanılgı ile karşılaşıyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin bu yanılgılardan vazgeçmesi gerekiyor. Okunan üniversite sayısının bireyin gelişimine ve topluma katkısına bir faydası yoktur. Öncelikle üniversiteli kavramına yüklenilen algının değiştirilmesi gerekiyor. Aksi durumda hem zamanınıza hem paranıza hem de ülkemize yazık edersiniz. Çok güzel gözükse de yanlış yol kişiyi asla doğru hedefe götürmez.” dedi.
Üniversite öğrencilerinin üniversiteyi bitirdikten sonraki süreçte neden işsiz kaldıkları konusunda da fikirlerini paylaşan Dr. Çetin Kürşat Bilir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zamanınızı boşa geçirmeyin ve muhakkak geleceğinize dair planlama yapın. Olabildiğinizce farklı olmak zorundasınız. Bu yüzden kendinizi geliştirmeye gayret gösterin. Üretimin paydası olabilmek ve bunun için çalışabilmek modern dünyada üniversiteli olmanın en büyük koşuludur.”
Konferansın diğer konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin ise ilk olarak öğrencilere ‘Endüstri 4.0’ hakkında bilgi vererek, “Endüstri 4.0’ın en büyük hedefleri arasında kas gücü gerektiren işlerden insanı geri çekmek yer alıyor. Bu anlayış robotlar varken insanı tercih etmeyen bir anlayış. Eğitim 4.0 ile birlikte insanlardan ziyade robotlar iş sahasında yer almaya başlayacaklar.” dedi.
Daha sonra ‘Eğitim 4.0 ve Gelecek’ konuları ile ilgili bilgileri paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Çetin, ‘Eğitim 4.0’ programının çok taze bir program olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendimizi sürekli geliştirmek ve dünyadaki değişime ayak uydurmak zorundayız. Dünya artık insanlardan becerilerini geliştirmelerini istiyor. Gelecek yalnızca bilgiye değil beceriye de ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden eğitim sistemimizin de bilginin yanı sıra becerinin de geliştirileceği bir yönteme yöneltilmesi gerekiyor. Online eğitim platformları geleceğin eğitim sisteminde büyük bir pay sahibi olacaklar. Eğitim 4.0’ın içerdiği dijital teknolojileri hayatımızın içerisine yerleştireceğiz. Gelecekte beceri odaklı çalışma tarzı ve her bireyin kendi öğrenme özelliklerine göre eğitim daha da önem kazanacak.”
Konferans, plaket takdimlerinin ardından son buldu.