KMÜ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ÖĞRENCİLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı tarafından "Dünya Arapça Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen ve Mütercim-Tercümanlık Arapça Bölümü öğrencilerinin dil hünerlerini sergilediği etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Atalarımız bu dili öğrenmiş ve öğretmişlerdir”

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Orhan Oğuz açılış konuşması yaptı. Arapçanın tarihçesi ile ilgili bilgiler paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Oğuz, “Arapça çok eski bir tarihçeye sahip olan ve çok geniş bir coğrafyada kullanılan bir dil olmuştur. Eskiden beri atalarımız bu dile hizmet etmiş, bu dili öğrenmiş ve öğretmişlerdir. Bu tip etkinlikler de öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra sınıf ortamında öğrendikleri bilgileri destekleyici faaliyetler olarak dikkat çekmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik, Mütercim-Tercümanlık Arapça Bölümü öğrencilerinden Murat Çelebi’nin hazırlamış olduğu video gösteriminin ardından Nurullah Acun ve Kader Gül isimli öğrencilerin Türkçe tercümeli Arapça sunumları ile devam etti.

“Arapça, din ve Kuran-ı Kerim dilidir”

Arapçanın İslam diniyle bağlantılı olarak ilahi anlatımlar barındıran bir dil olduğunu söyleyen Nurullah Acun, “Arapça, din ve Kuran-ı Kerim dilidir. Kuran-ı Kerim’in anlaşılması ve dinin öğrenilmesi ancak Arapçayı bilmekle tamamlanır. Biz Arapçayı Kuran-ı Kerim’in indirildiği dil olduğu ve Peygamber Efendimizin de dili olduğu için seviyoruz.” şeklinde konuştu.

“Dünya sizin hüznünüzle değişmeyecek, gülümsemeyi unutmayın”

Bugün dünyada birçok insanın mutluluğu ve bunun yollarını aradığını hatırlatan Kader Gül ise şöyle konuştu: “Mutluluk bizim yaptığımız bir şeylerle anlatılabilir. Yani bizim ellerimizdedir. Mutlu insanlar sahip oldukları şeylere odaklanırlar. Mutsuz olanlar ise eksikliklerine odaklanırlar. Bu yüzden gülümseyin. Dünya sizin hüznünüzle değişmeyecek. Eğer mutlu olanlardan olmak istiyorsanız şartların iyileşmesini beklemeyin. Hayat her zaman bir karmaşa içerisinde olacaktır. Siz her anınızda mutlu olmayı bilin.”

Etkinlik, Fatma Abddurrahmanoğlu, Murat İpek, Fatmanur Canbaz ve Rümeysa Koca’nın seslendirdiği Arapça şiirler ile devam etti. Etkinlikte daha sonra Derya Pehlivaner, Sümeyye Ocak, Hanife Demirel, Sümeyye Algın, Safiye Aslan ve Leyla Tetik’in rol aldığı iki farklı Arapça tiyatro oyunu sahne aldı. Öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.