EĞİTİM-ÖĞRETİMDE YENİ YÖNTEM VE YAKLAŞIMLAR ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından ‘Eğitim-Öğretimde Yeni Yöntem ve Yaklaşımlar’ konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra üniversitenin akademik personeli ve öğretmenler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül,  eğitim seminerinin eğitim sistemindeki gelişmeleri ve değişimi daha iyi idrak edebilmek adına faydalı olacağını düşündüğünü belirterek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

“Küresel rekabette en zayıf noktamız eğitim”

Seminerde ilk olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz söz aldı. Ülkemizdeki ve dünyadaki eğitim sistemi üzerine karşılaştırmalarda bulunan Prof. Dr. Yavuz, şunları söyledi: "Küresel rekabetle ilgili raporlara baktığımızda ülkemizin en zayıf olduğu alanın eğitim olduğunu görmekteyiz. Zayıf olduğumuz bu alanda kendimize yeni ufuklar açmak zorundayız. Eğitimin önemi azalmadı aksine üniversitelerin önemi azaldı; çünkü artık dünyanın en iyi hocalarından açık ve uzaktan eğitim alabilme imkânınız var. Üniversitelerimizde öğrencilerimize öncelikli olarak araştırma yeteneğini kazandırmalıyız. Üniversiteler olarak kendimizi içimize kapatamayız çünkü dünyadaki gelişmeleri takip etmeyen üniversiteler büyük sorunlar yaşar. Mezun olan öğrencilerin belli yeterliliklere sahip olması gerekiyor. Bizim eğitimdeki amacımız her öğrenciyi kendi zirvesine çıkarmak olmalı. Her şeyin başında ise öncelikle insana verdiğimiz değerle ilgili düşüncelerimizi değiştirmeliyiz.” 

“Öğrencilere yeni şeyler katabilmek için öncelikle kendimizi geliştirmeliyiz”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta ise eğitim sistemi ve yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulunarak “Öncelikle yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi ne için yetiştirdiğimizi bilmeli, bu sorumluluk bilinci ile hareket etmeliyiz. Çünkü öğretmen olmak bize farklı bir sorumluluk getiriyor. İsimlerimizin önündeki unvanlar karakterimizin bir göstergesi değil ama maalesef unvanlarımız bazen her şeyin önüne geçebiliyor.  Unvanlarımızın bu okulun dışında bir önemi yok fakat okul içinde öğrencilerimiz için biz ve bizim hareketlerimiz büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden bütün hareketlerimize dikkat etmeliyiz ve öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek adına kendimizi sürekli olarak geliştirmeye devam etmeliyiz.” dedi.

Eğitim semineri, sunumların ardından görüş ve önerilerin dinlenmesi ile sona erdi.