KMÜ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı düzenlendi.

KMÜ Amfi Tiyatroda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurra Hafızlık Kur’an Okuma Türkiye Birincisi İsmail Öden ile Kurra Hafız Mahmut Hakkı Bayır’ı Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile devam eden programda Mücahit Özdemir 15 Temmuz konulu şiirini seslendirdi.

Program, KMÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu sanal serginin gösterimi ve 15 Temmuz belgeselinin izlenmesinin ardından Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’in konuşması ile devam etti.

“Küresel ekonomik güçler Türkiye’nin yeniden dirilişini engellemeye çalıştılar”

Paralel devlet yapılanmasının ülkemizdeki tarihsel gelişimini ve darbeye uzanan süreçte yaşananları anlatan Milletvekili Mesten, “Bu yapı yakın tarihimizde Cumhurbaşkanımıza ve hükümete sürekli olarak farklı konular üzerinden saldırmaya çalışmış ve başarılı olamamıştır. Oyunun sonuna gelindiğini anlayan bu hainler darbe girişimine kalkışmış fakat gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse milletimizin kararlı duruşu sayesinde bozguna uğramıştır. 15 Temmuz bize çok şey öğretti. Görünüş olarak çok farklı kulvarlarda gibi görülen grupların aslında tek bir amaç için bir araya gelerek Türkiye’yi hedef aldıklarını gördük. Türkiye’nin tarihi misyonunu bilen küresel güçler Türkiye’nin yeniden dirilişini engellemeye çalıştılar.” dedi.

“Oyunlara karşı uyanık olup hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam etmeliyiz”

FETÖ’nün dini bir kisveye bürünerek senelerce ülkemizde sinsi planlar içinde olduğunu hatırlatan Milletvekili Mesten konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu örgüt dinimizden ayrı bir din anlayışı benimseyerek dinler arası diyalog, Türkçe olimpiyatları gibi etkinliklerle milletimize sevimli görünmeye çalıştı. Milletimizin çocuklarını kendi içine alarak, onları okutarak, önemli mevkilere yerleştirerek onlardan robotlaşmış bir grup yarattı. Zaman içinde kendi benliğinden ve değerlerinden uzaklaşan bu insanlar düşünmeden sadece itaate dayanarak ülkelerine ihanet edebilecek bir duruma geldiler. 15 Temmuz tek gecelik bir olay değildi. Türk milletinin yeniden tarih sahnesine çıkmasını istemeyen küresel ekonomik güçlerin tertip ettiği, içimizdeki maşaları kullanarak yürüttükleri bir plandı. Bu süreç bitmiş gibi görünse de hiçbir zaman bitmedi ve bitmeyecektir. Küresel ekonomik güçlerin varlığı sürdükçe ülkemize karşı FETÖ ve benzeri grupların saldırıları her devirde devam edecektir. Uyanık olup hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam etmeliyiz.”

“Türkiye artık bölgesel bir güç olmanın ötesine geçerek küresel bir güç olmaya başlamıştır”

Milletvekili Mesten konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi: “Milletimizin demokrasisine ve ülkesine sahip çıkmasıyla bu tip belalar hiçbir zaman başarılı olamayacak. Türkiye artık bölgesel bir güç olmanın ötesine geçerek küresel bir güç olmaya başlamıştır. Bunu yaparken öncelikle milletimizin menfaatleri gözetilerek, sonra da dünyadaki mazlumlara kol kanat gerilerek yeni bir misyon yüklenilmiştir. Türkiye bu misyonu ile çok daha iyi yerlere gelerek güçlü Türkiye olma yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir.”

Konuşmanın ardından Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten na’t okurken İmam Hatip Arif Öğüt kendisine sela ile eşlik etti.

KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Duran Ali Yıldırım’ın 15 Temmuz şehitleri için dua okumasının ardından program sona erdi.

Program kapsamında düzenlenen sanal sergiye ulaşmak için tıklayınız.