Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, 'Kahramanlık Türküleri' ile başladı.
KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversitesi personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
"15 Temmuz gecesi kadın erkek, genç yaşlı demeden herkes omuz omuza mücadele verdi"
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Namık Ak, "Bundan beş yıl önce, iç ve dış mihrakların millet egemenliğine kast ederek başlattığı askeri darbe girişimi; arif, asil, aziz, necip, kahraman Türk milletinin kadın erkek, genç yaşlı demeden omuz omuza verdiği cesur mücadele sonucunda, devlet-millet birlikteliğiyle önlenmiş ve milletimiz, şanlı tarihindeki parlak zaferlere bir yenisini daha eklemiştir.15 Temmuz bize 'sû (asker) uyur, düşman uyumaz' atasözünün her çağda geçerli olduğunu ispatlarken sine-i milletin de tıpkı 1071’de, 1453’te, 1923’te, 1974'te olduğu gibi 2016'da da aynı milli heyecana ve aynı yürekli duruşa sahip olduğunu göstermiştir. Nitekim 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle milletimiz, kahraman ordusu ve güvenlik güçleriyle birlikte topyekûn bir mücadele örneği sergilemiş ve yine kutlu bir fethe müyesser kılınmıştır. Vatanı, bayrağı, şerefi ve inandığı değerleri uğruna canını vermekten çekinmeyen; adaleti, kul hakkını, milletinin menfaatini her şeyin üstünde tutan ve devletinin itibarını hiçbir zaman yere düşürmeyen bu yüce milletin, düşmanlarına karşı ilelebet muzaffer olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor; tüm şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.
Rektör Namık Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu anlamlı günde, üniversitemiz bünyesinde Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında kurduğumuz Kültür ve Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilecek olan Kahramanlık Türküleri programının birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmesini diliyor; programın düzenlenmesinde emeği geçen Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, program için yoğun bir çalışma sergileyen Şef Hakkı Küçükşen Beyefendiye, saz ekibine ve koromuza teşekkür ediyorum. Bu özel günde bizi yalnız bırakmayan siz kıymetli katılımcılarımıza tekrar hoş geldiniz diyor; başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere tüm dinleyenleri hürmet ve muhabbetle selamlıyorum."
Rektör Namık Ak'ın açılış konuşmasının ardından KMÜ Rektörlüğünün himayelerinde üniversite bünyesinde kurulan Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen müzik dinletisine geçildi.
Şef Hakkı Küçükşen'in yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu tarafından 'Asker Oldum Giydim Yelek', 'Yetim Türküsü', 'Mızıka Çalındı', 'Gömdüm Oğul', 'Sakarya Şiiri', 'Çanakkale Türküsü', 'Havada Bulut Yok', 'Şehit Tahtı', 'Kerkük'ün Zindanına', 'Mehmet Ali', 'Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum', 'Şu Kışlanın Kapısına', 'Baş Koymuşum Türkiye'min Yoluna, 'Türkiye’m Canım Benim', 'Bir Başkadır Benim Memleketim' eserleri icra edildi.
Bağlama'da İsmail Hakkı Keçeci, Mümin Şalkacı, kanun'da Ahmet Yeşildağlar, keman'da Muammer Ünver ve Süleyman Ali Ünver, ney'de Metehan Tunç, gitar'da Melih Kurtoğulları, piyano'da Özgür Havuççu, ritim saz'da Hasan Karakaş ve Yusuk Küçükşen; koroda ise Mehmet İzle, Mustafa Topuzoğlu, Salim Kılıçaslan, İsmail Hakkı Uysal, Süleyman Sevinçkan, Hasan Erkan, Cahit Cenk, Elif Kaygın, Semra Yeşilırmak, Aliye Akgül, Şerife Nur Dinçer ve Özden Uysal yer aldı.
Büyük beğeni toplayan dinleti, onurluk takdiminin ardından sona erdi.