REKTÖR NAMIK AK'TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Temelleri Hz. İbrahim'in Allah'tan bir evlat dileyerek karşılığında onu kendisine kurban edeceği sözünü vermesi hadisesine dayanan kurban; bir adanmışlık, teslimiyet, kararlılık ve vefa durumudur.

İnsanın Allah'a verdiği sağlam sözün yerine getirilmesinin nişanesi olarak kesilen kurban, aynı zamanda günahlardan ve eziyetlerden arınma şeklidir; kul'un Allah ile olan bağının güçlendirilmesi ve itikadının sağlamlaştırılmasıdır.

Pek çok dinde ve kültürde yeri olan ancak İslamiyet ile birlikte yeniden aslına uygun şekilde insanoğluna hatırlatılan kurban, yüzyıllardır İslam aleminde bir bayram olarak kutlanmaktadır. Kurban Bayramı, onun manasını yeterince anlayalım ya da anlamayalım, toplumda dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikte yeyip içerek hoş sohbette bulunmanın, başkalarını maddi ve manevi olarak gözetmenin adı olduğu gibi Allah ile insan arasındaki bağın da en görünür hallerinden biridir.

Kurban Bayramı vesilesiyle, ülkemizin ve tüm insanlığın daha müreffeh, daha barış dolu ve sağlıklı günlere erişmesi temennisiyle, başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensuplarının, Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor; sevdikleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum.”