REKTÖR NAMIK AK, ‘GELİN TANIŞ OLALIM, FEN VE MATEMATİĞİ EĞLENCELİ KILALIM' PROJESİNİN KAPANIŞ TÖRENİNE KATILDI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen 'Gelin Tanış Olalım Fen ve Matematiği Eğlenceli Kılalım' isimli TÜBİTAK-4004 Projesinin kapanış töreni yapıldı.
Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Eğitim Fakültesi Dekanı Aliye Çınar Köysüren, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti.
"Hem ortaokul hem de üniversite öğrencilerimiz için faydalı bir program oldu"
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, açılış konuşmasında ilki 2017 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen proje ile öğrencilere fen ve matematik bilimini sevdiren, doğa bilimlerine olan ilgilerini arttıran, aynı zamanda geleceğe dair yeni ufuklar açan etkinliklere imza atıldığını belirterek şunları söyledi: "İlimizin farklı okullarından seçilen ve ortaokul sıralarından gelerek üniversitemizle tanışan öğrenci kardeşlerimiz KMÜ'nün akademik yönü ile tanışmanın yanı sıra Karamanımızın kültürel ve tarihi değerlerini daha iyi anlamak için gezilere katıldılar. Konya Bilim Merkezi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Mut Rüzgar Enerji Santrali ve Yerköprü Şelalesini yakından görme fırsatı buldular. Projenin diğer bir faydalı yanı ise öğrenci kardeşlerimizin haricinde üniversitemizin Eğitim Fakültesi öğrencileri de yani geleceğin öğretmen adayları da projede yer alarak sevgili öğrencilerimize rehberlik etmenin yanı sıra kendi mesleki yaşantılarına da tecrübe katacak bir süreci geride bıraktılar. Böylece geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz yani hem ortaokul öğrencilerimiz hem de üniversitemizin öğrencileri aynı projeden yararlanma imkanına eriştiler. Bu vesileyle başta projede emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyor, proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de kıymetli katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum. Projemizin gözbebeği olan öğrencilerimize ve öğretmen adayı olan üniversite öğrencilerimize de eğitim-öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum."
"Bir öğrencimizi dahi ıskalama imkanımız yok"
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ise projenin bu şehirde yaşamış, izleri olan, felsefesi olan, değerleri olan Yunus Emre'nin sözlerinden hareketle ortaya konulduğunu hatırlatarak, "Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz ve her aşamada birlikteyiz. Elimizden geldiğince beraber çalışmaya, birbirimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bugünün çocukları büyüyecek, yarın bu sıralardan geçecekler. Ülkemizden ve ülkemiz insanlarından beklenti oldukça fazla. Bu durumda bir öğrenciyi bile ıskalama imkanımız yok. Her çocuğumuz ayrı bir kıymete sahip. Bu yüzden böylesi çalışmaları oldukça önemsiyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızı geliştirmeye gayret göstereceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.
"Bilime karşı olumlu bakış açısı kazandırmayı amaçladık"
Projenin Yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Cihat Abdioğlu ise konuşmasında proje ile ilgili detayları paylaşarak şunları söyledi: "Projede dört adet köy ve bir adet merkezde yer alan okullardan seçilen toplam 30 ortaokul 8. sınıf öğrencimizin katılımı sağlanmıştır. Projemizin temel amacı, fen-matematik ve bilim konularının etkinliklerle eğlenceli bir hale gelmesini sağlamaktır. 6-15 Eylül tarihleri arasında, toplamda 7 gün boyunca öğrencilerimiz fen, matematik ve bilim etkinlikleriyle eğlenceli bir şekilde yeni bilgiler edindiler. Projemiz kapsamında öğrencilerin bilimin doğasını tanımalarını, bilimi yerinde ve yaşayarak öğrenmelerini, doğadaki bilimi keşfetmelerini sağlamak ve onlara bilime karşı olumlu bakış açısı kazandırmayı amaçladık. Projemize sundukları desteklerden dolayı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna, üniversitemiz rektörüne, il milli eğitim müdürümüze, fakültemiz dekanına, projemizde yer alan uzman ve eğitmen hocalarımıza, rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."
Açılış konuşmalarının ardından program öğrencilerin etkinlik süresince edindikleri deneyimleri anlatan slayt sunumları ve Yunus Emre şiirleri dinletisi ile devam etti.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Barış Güner’in uçan tren (maglev trenleri/süper iletkenler) gösterisinin ardından öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle program sona erdi.