'HZ. PEYGAMBER (S.A.V.) ÖRNEKLİĞİNDE VEFA' KONULU KONFERANS

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi, YediHilal Fikir ve Hareket Öğrenci Topluluğu ile Karaman İslami İlimler Derneği tarafından 'Hz. Peygamber (s.a.v.) Örnekliğinde Vefa' konulu konferans düzenlendi.

"Vefa, sadakat ve diğergamlık gibi değerlerimize sizler sahip çıkacaksınız"

İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Sami İyişenyürek'in Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Rektör Prof. Dr. Namık Ak, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Namık Ak, "Vefa hepimizin hasret kaldığı bir konu. Günümüz insanları insani değerlerden uzaklaşmış durumdalar. Vefa, sadakat, diğergamlık gibi pek çok değerimiz savruluyor. Sizler mürşid ve mürşideler, alim ve alimeler olarak bu güzel değerlerimize sahip çıkmalısınız. Hep birlikte hasret kaldığımız bu güzel duyguları imar, inşa ve tesis etmeliyiz." dedi.

"Vefa; emanet ve sadakat temelli münasebettir"

Konferansı vermek üzere KMÜ'ye gelen Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel, 'Hz. Peygamber (s.a.v.) Örnekliğinde Vefa' konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının ‘vefa’ olarak belirlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Güzel, "Vefa; sevgide bağlılık, yaşanmışlığa saygı, sözünde durma, dostluk ilişkilerinde süreklilik, iyilikleri unutmamak demektir. Vefa, hakkı savunmak, ümitvar olabilmek, güven, Allah'a sığınmak, hakikati bırakmamak, ahlaki erdem ve teslimiyettir. Vefa; emanet ve sadakat temelli münasebettir, doğruluk ve adaletin kardeşidir. Rabbine bağlılık, ailesine, değerlerine ve varlık alemine borçlu olmak ve bunun derdine düşmektir. Vefa ile aynı zamanda sosyal ilişkilerde teşkil edilir." dedi.

"Peygamberimiz bütün insanlığa karşı vefalıydı"

Peygamber Efendimizin vefa örneklerinden kesitler sunan Prof. Dr. Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peygamberimiz öncelikle Allah’a karşı vefalıydı. Geceleri sabahlara kadar namaz kılar, Ramazan ayı dışında da oruç tutardı. Peygamberimiz; peygamberlere, ümmetine, ashabına, insanlığa, babasına, annesine, çocukları ile torunlarına, eşlerine, dedesi ve amcasına, süt annelerine, bebeklere, engellilere, yaşlılara, kendisine kötülük ve iyilik yapanlara, bütün canlılara, vatanına ve emanetlere karşı vefalıydı. Vefa, imanla ve güzel ahlakla bütünleşen bir hasrettir. Vefasızlık ise fitne alametidir. Mümin olarak vefalı olmak zorundayız. Rabbine vefalı olan onun kullarına da vefalıdır. Ahlaki erozyonun yaşandığı günümüzde vefa da bundan nasibini almıştır. Artık kulluk görevi ihmal ediliyor ve Cenab-ı Allah'a vefasızlık yapılıyor. Vefa sözleşmemizi yenilemeye ihtiyacımız var, vefamız bol olsun inşallah."

Konferansın ardından İslami İlimler Fakültesi bünyesinde oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından Peygamber Efendimizi anlatan tevşih, ilahi, şuğul ve salat formlarından oluşan eserler icra edildi.

Program plaket takdiminin ardından sona erdi.