KMÜ’DE ‘UMUTLAR AKADEMİSİ’ PROJESİ EĞİTİMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 'KMÜ-Umutlar Akademisi’ projesiyle ilgili eğitim düzenlendi.

KMÜ Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterlerine yönelik düzenlenen toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak da katıldı.

Eğitim ilk olarak Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Arş. Gör. Yunus Emre Büyükbasmacı'nın 'KMÜ-Umutlar Akademisi Projesi' sunumu ile başladı.

Lise son sınıf öğrencileri,hayalleri ile buluşacak

Karaman'da bulunan liselerde öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak projeye katılım gösterebileceğini belirten Arş. Gör. Yunus Emre Büyükbasmacı, öğrencilerin proje ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde hayal ettikleri bir bölümde derslere katılması ve bölüm hakkında bilgi edinmesinin amaçlandığını ifade etti.

Arş. Gör. Yunus Emre Büyükbasmacı öğrencilerin hayal ettiği bölümü tanıması ve hedeflerini perçinlemesi konusunda üniversite olarak onlara öncülük ve rehberlik etmeyi planladıklarını belirterek, projenin işleyiş süreci hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Büyükbasmacı’nın sunumunun ardından KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yüksek Mühendisi Hamit Bahçel, 'KMÜ-Umutlar Akademisi Yönetim Sistemi'ni katılımcılara anlattı. Bahçel, projenin yazılımının tamamen KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını vurguladı.

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.