ASIM YEKELER KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dil ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından 'Gençler Hayata Nasıl Hazırlanmalı' konulu söyleşi düzenlendi.

'Gençler Hayata Nasıl Hazırlanmalı' konulu söyleşiyi vermek üzere üniversiteye gelen Araştırmacı Yazar ve Şair Asım Yekeler program öncesi Rektör Prof. Dr. Namık Ak'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Asım Yekeler ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından 'Gençler Hayata Nasıl Hazırlanmalı' konulu söyleşiye geçildi. Organizasyona KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşide öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Namık Ak onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"Para edindiğiniz kadar kültür de edinin"

Söyleşinin konuğu Araştırmacı Yazar ve Şair Asım Yekeler ise hayat boyunca öğrenciliğin ve öğretmenliğin bitmediğini vurguladı. Yekeler şunları söyledi: "Hayat boyunca sürekli öğrenmeye ve öğretmeye devam ederiz. Geleceğe hazırlanırken hayaliniz ve hedefiniz olmalı. Hayal kurarken yapabileceğinize inanın ve beyninize olumlu sinyaller gönderin. Hayata karşı bakış açınızı değiştirmeli ve olaylara dışarıdan bir gözle de bakmalısınız. Sevdiğiniz işi yapın ve mesleğinizi seçmeden önce doğru bir karar alabilmek için onun mutfağını mutlaka görün. Büyüklerinizin tecrübelerinden istifade edin. Para edindiğiniz kadar kültür de edinin. Tüm bunların yanı sıra hayat başarısı için anne ve babalarınızı memnun edin, kıymetlerini bilin."

Söyleşi, Araştırmacı Yazar ve Şair Asım Yekeler'in şiir okuması ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.