KMÜ’DE MİZAH YAZARLIĞI SÖYLEŞİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından 'Mizah Yazarlığı' konulu söyleşi düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatime Eda Özçınar'ın topluluk faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmesi ile devam etti.

"Mizah sadece gülmek değildir"

Çok sayıda öğrencinin ilgiyle takip ettiği program Yabancı Diller Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Yakup Yaşar'ın 'Mizah Yazarlığı' sunumu ile devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Yaşar, mizahın sadece gülmekle alakalı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Mizah ve gülme birbirine karıştırılıyor. Gülünen her şey mizah gibi algılanıyor. Mizah içerisinde zekâyı barındırır ve problemlere dikkat çeker. Mizah iki zıt ucun çatışmasından beslenir. Mizahın uyumsuzluk, üstünlük ve rahatlama olmak üzere üç teorisi vardır. Ayrıca mizahın çağrışım (ima), nükteli söz, kinaye, sözcük oyunları, abartma, düşünce-duygu-eylem çatışması, zaman-mekân-kişi uyumsuzluğu gibi pek çok tekniği bulunmaktadır."

Söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Yakup Yaşar' tarafından hazırlanan video gösterimlerinin izlenmesinin ardından sona erdi.