KMÜ'DE OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 'Aileler Konuşuyor: Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuğa Sahip Olmak' konulu program düzenlendi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla KMÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörlüğü ve Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programa üniversitenin akademik ve idari personeli ile otizmli çocuklar, aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren'in açış konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren, otizme farkındalık kazandırmak amacıyla böyle bir program organize ettiklerini belirterek, dezavantajlı gruplara destek verilerek onların teknik zekâlarını ortaya koyabilecekleri alanlara yönlendirilmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Ünlüol Ünal ise, "Otizm, yaşamın erken dönemlerinde başlayan ve yaşam boyu süren, sosyal ilişkiler, iletişim, davranış ve bilişsel gelişmede gecikme ve sapmayla giden nöropsikiyatrik bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Otizm ile birlikte konuşmada sınırlılık, sosyalitede zayıflık ve beyinin işleyişinde aksaklık görülebilir." dedi.

Konuşmaların ardından Mercan Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezinden gelen otizmli çocuklar tarafından hazırlanan müzikal gösterimi izlendi.

Otizmli Aileler Yaşam Deneyimlerini Anlattı

Müzikalin ardından Engelsiz Üniversite Birim Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Caner Kasap yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen söyleşiye geçildi. Söyleşide otizmli çocuk sahibi anneler bu süreçte yaşadıkları deneyimleri anlattı.

Program, teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.