KMÜ VE KTO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Konya Ticaret Odası arasında başta eğitim alanında olmak üzere birçok konuda iş birliğine yönelik önemli bir protokol imzalandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Konya Ticaret Odası (KTO) Mesleki Eğitim Merkezi'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ile bir araya geldi. Kamu-özel sektör iş birliğinin konuşulduğu görüşmede KMÜ ile KTO arasında eğitim faaliyetlerinin planlanması ve KMÜ öğrencilerinin KTO Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki uygulamalı eğitimlere katılmasını amaçlayan protokole imzalar atıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, protokolün teknik bilimlerde öğrenim gören KMÜ'lü öğrencilerin KTO Mesleki Eğitim Merkezi'nde katılacakları uygulamalı eğitimlerle iş hayatına çok daha iyi hazırlanacağını belirtti. Bu tür iş birliklerini daha da artırmayı planladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için kurumlar arasındaki uyum ile güç birliğinin önemini her zaman vurguluyoruz. Konya Ticaret Odası ile yaptığımız bu iş birliği için de Sayın Selçuk Öztürk ile kıymetli ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile eğitim alanında bu türlü bir protokol imzalamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Namık Ak'a teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, daha sonra KTO Mesleki Eğitim Merkezi ile Konya Model Fabrika'da incelemelerde bulundu.

KMÜ ile KTO arasında imzalanan protokol ile bilimsel, kültürel ve sosyal alanlardaki kurumsal ilişkilerin sağlam bir temele oturtulması, ortak projeler geliştirilmesi, araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin düzenlenmesi, ulusal ve uluslararası konferans, fuar, seminer, çalıştay gibi etkinliklerle de ortak adımların atılması hedefleniyor.