KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NAMIK AK, BAKAN VARANK İLE GÖRÜŞTÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bazı programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman’a geldi.

MEVKA-KOP Başkanlığı Toplu Açılış Töreninde bir konuşma yapan Bakan Varank, Türkiye'nin son 20 yıllık dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde büyük kalkınma hamlelerini hayata geçirdiğini söyledi. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kentleşmeye, sanayiden teknolojiye kadar birçok alanda devrim niteliğinde atılımların yapıldığını belirten Varank, "Bu çabalarımız neticesinde elde ettiğimiz başarıların, kaydettiğimiz ilerlemelerin en yakın şahitleri sizlersiniz. Bizim devraldığımız Türkiye ile bugünün Türkiye'si arasında hangi açıdan bakarsanız bakın kıyaslanamayacak derecede büyük fark var. İçeriden ve dışarıdan yapılan tüm engellemelere rağmen ülkemiz üretimde, istihdamda, ihracatta, milli gelirde rekorlar kırarak bugünlere geldi. Hamdolsun aynı kararlılıkla da yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank’ın konuşmasının ardından Karadağ Değle Ören Yeri ve Manazan Mağaraları üstyapı ve peyzaj düzenlemelerinin yapılması amacıyla protokol imzalandı. Daha sonra bakanlık tarafından Karaman’da yaptırılan projelerin toplu açılışı yapıldı.

Bakan Varank, KMÜ’nün Elektrikli Aracını İnceledi

Açılış ve imza töreninin ardından Bakan Varank ve beraberindeki heyet Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarını ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesinde Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından proje kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine kazandırılan ve öğrencilerin eğitimi için kullanılan elektrikli aracı inceleyen Bakan Varank, burada Rektör Namık Ak ile proje hakkında bir süre sohbet etti.

Rektör Namık Ak, üniversitenin başta enerji alanındaki çalışmaları olmak üzere birçok alanda yürütülen faaliyetler hakkında Bakan Varank’a bilgi vererek, üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Rektör Namık Ak, KMÜ’nün yürüttüğü "Elmadan Elmasa: Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri" projesinin şehir ekonomisine değer katacağını kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, Rektör Prof. Dr. Namık Ak’a çalışmalarında başarılar diledi.

Sanayi kuruluşlarında üretim faaliyetlerini yerinde inceleyen ve bilgi alan Bakan Varank daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Ayrancı ilçesi Divle Köyü’nü ziyaret etti. Burada ‘divle obruk peyniri’nin üretildiği tesisleri inceleyen Bakan Varank daha sonra MÜSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından Bakan Varank’ın Karaman programı sona erdi.