TEKNOFEST YARI FİNAL HEYECANINA KMÜ DE ORTAK OLACAK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) STARKİNG, MACOF ve UTHA takımları TEKNOFEST 2022’de yarı finale kalmaya hak kazandı.

Milli teknolojilerin geliştirilmesinin hedeflendiği ve farklı illerden çok yoğun bir katılımla gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu STARKİNG, MACOF ve UTHA takımları ön elemeyi geçerek yarı finale kaldı.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Oğuzhan Göktaş, Mustafa Üren, Ömer Faruk Picak, Abdurrahman Coşkun tarafından kurulan ve danışmanlığını Elektrik Elektronik Mühendisliği Arş. Gör. Muhammet Fatih Aslan’ın yaptığı STARKİNG ve MACOF Tarım Teknolojileri Takımı sundukları 'Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Tabanlı Elma Ayrıştırma ve Boylama' projesi ve 'Tarımsal İnsansız Kara Aracı' projesi ile TEKNOFEST 2022'de gerçekleştirilen yarışmalara katılarak yarı final aşamasına geçtiler.

Ayrıca danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Sabancı'nın yaptığı ve bölümün lisans öğrencileri Hüseyin Avni Ünal ile Umut Utku Tiryaki tarafından kurulan UTHA takımı da 'Tarımsal İnsansız Kara Aracı' yarışmasında başarılı olarak yarı finale katılmaya hak kazandı.

TEKNOFEST 2022'de ön elemeyi geçerek rakiplerini geride bırakan KMÜ STARKİNG, MACOF ve UTHA takımları yarı final heyecanı için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

KMÜ TEKNOFEST Takımlarından Rektör Namık Ak'a Ziyaret

TEKNOFEST 2022’de ön elemeyi geçerek yarı finale kalmaya hak kazanan STARKİNG, MACOF ve UTHA takım temsilcileri, akademik danışmanları eşliğinde Rektör Prof. Dr. Namık Ak'ı makamında ziyaret etti.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Dr. Selami Balcı, Doç. Dr. Kadir Sabancı, Arş. Gör. Muhammet Fatih Aslan'ın da yer aldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Namık Ak, öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerinden bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Rektör Prof. Dr. Namık Ak, öğrencileri tebrik ederek, yarı finalde kendilerine başarılar diledi.

Ziyaret, iyi dilek temennilerin ardından sona erdi.