KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI KONUSUNDA BEYİN FIRTINASI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rusya-Ukrayna Savaşı konulu program düzenlendi.

Yönlendiriciliğini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ayata’nın yaptığı programda bölümün lisans ve lisansüstü öğrencilerinin oluşturduğu gruplar Rusya-Ukrayna Savaşı üzerine sunum yaptı.

“Savaşın kazananı yoktur, kaybedeni ise insanlardır”

Öğrencilerin Rusya-Ukrayna Savaşı üzerine gerçekleştirdikleri beyin fırtınası öncesi konuşan Prof. Dr. Ali Ayata, "Uluslararası hukuk üzerinden haklı bir olguya ulaştırmaya çalışsalar da savaşın hiçbir zaman haklı bir mazereti olamaz. Savaşın kazananı yoktur, kaybedeni ise insanlardır." dedi.

Prof. Dr. Ali Ayata'nın konuşmasının ardından öğrenciler sırasıyla Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Rusya’nın ‘Tarihsel Kimliği, Rus Jeopolitiği Üzerinden Rusya Siyaseti, Çok Boyutlu Bir Savaş: Rusya-Ukrayna Örneği, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya Savaşı Politikası, Batı ve Çin arasında Ukrayna Meselesi ile Birleşmiş Milletler Çıkmazı’ konuları hakkında bilgiler aktardı.

Sunumların ardından katılımcı öğrencilerin sorularıyla başlayan beyin fırtınasında grup üyeleri konuları çeşitli yönleriyle ele aldı.  Karşılıklı fikir alışverişi ile devam eden program soru ve cevapların ardından sona erdi.