NEFAMAK, DÖHLER VE UNIVERSAL PARTNERS FİRMA TEMSİLCİLERİ KMÜ'YE KONUK OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (PTTO) tarafından 'Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin Yaygınlaştırılması' konulu panel düzenlendi.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Nefamak, Döhler ve Unıversal Partners firmalarının katkılarıyla düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, il ve üniversite protokolü, firma temsilcileri, sanayiciler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açış konuşmaları ile devam etti.

"Üniversite-sanayi arasındaki iş birliklerinde iletişim köprüsünün kurulmasına katkıda bulunuyoruz"

İlk olarak söz alan PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selamı Balcı, "Koordinatörlük olarak üniversitemizdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, bölgemizdeki firmaları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ve sanayici arasındaki karşılıklı güvene dayalı sürdürebilir iş birliği sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca üniversite-sanayi arasındaki iş birliklerinin oluşması için gereken iletişim köprüsünün kurulmasına ve teknoloji transferi konusunda farkındalığın artırılmasına katkıda bulunuyoruz." dedi.

“Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise "Ar-Ge, yenilik ve tasarım yoluyla ülkemiz ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, verimliliğin artırılmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesini, teknolojik bilginin ticarileştirilmesini, rekabet öncesi işbirliklerinin geliştirilmesini, teknoloji yoğun üretim, girişimcilik ve bu alanlara yönelik yatırımlar olarak tarif edilebilir. Ayrıca, yeniliğe ve tasarıma yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkemize girişinin hızlandırılmasını, Ar-Ge ve tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını desteklemek ve teşvik etmektir." şeklinde konuştu.

Program, açış konuşmalarının ardından yönlendiriciliğini KMÜ PTTO patent sorumlusu Yüksek Mühendis Feyza Toktaş'ın yaptığı panel ile devam etti.

Panelde ilk olarak söz alan KMÜ PTTO Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mayda, Ar-Ge ve Inovasyon konusu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra Nefamak firmasından Necmettin Duman, Nefamak Başarı Öyküsünden, Fatih Serin ve Abdullah Sadık Tazegül ise Nefamak Ar-Ge Merkezi Öncesi Ve Sonrası kazanımlarından bahsetti.

Döhler firmasından üniversitemize konuk olan Gizem Kahraman; Döhler ve Ar-Ge Kültüründen, Sıla Satı Şimşek ise Ar-Ge Projeleri ve Kazanımları konuları hakkında katılımcıları aydınlattı.

Unıversal Partners'dan Gonca Ertan; Türkiye'de Ar-Ge ve Inovasyonun Önemi konusunda tecrübelerini aktarırken, Burak Gedik; Sanayi'de Ar-Ge ve İnovasyonun Önemi, son olarak söz alan Arsel Furkan Kamçı da Ar-Ge Merkezi Öncesi ve Sonrası Kazanımları hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.