KAMERUNLU HEYETTEN REKTÖR NAMIK AK’A ZİYARET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kamerunlu heyeti makamında kabul etti.

Konya’da düzenlenen Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Toplantısına katılan Kamerun’un Garoua Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor İsmaila Mohamadu ile Kribi Büyük Şehir ve Liman Şehri Belediye Başkanı Guy Emanuel Sabikanda Rektör Namık Ak’a ziyarette bulundular.

Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Emir Çavuş Zeytinyağı tesisinin ortaklarından ve kurucularından Mustafa Ülker ve üniversitede okuyan Kamerunlu öğrencilerin de yer aldığı ziyarette her iki ülke arasında yapılabilecek ortak projeler ve işbirlikleri konuşuldu. Ziyarette ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Garoua Büyükşehir Üniversitesinin kardeş üniversite olması için görüşmelerde bulunuldu.

Rektör Namık Ak, Kamerunlu heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Belediye Başkanları Doktor İsmaila Mohamadu ve Guy Emanuel Sabikanda ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrenim gören Kamerunlu öğrencilere sahip çıktıları için Rektör Namık Ak’a teşekkür etti.

Ziyaret, iyi dilek temennileri ile sona erdi.