KMÜ’DE MEZUNİYET HEYECANI SÜRÜYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Bahar Şenlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor.

KMÜ Bahar Şenlikleri ikinci günü Yabancı Diller Yüksekokulu mezuniyet töreni ile başladı. Üniversitenin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Ceylan'ın açış konuşması ile devam etti.

Yabancı Diller Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Dr. Öğr. Üyesi Ceylan, ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Üniversitelerin geleceğini inşa eden parametrelerden birisi de vermiş olduğu mezunların aidiyet duygusudur. Sevgili gençler sizlerin, üniversitemizi yurtiçinde ve yurtdışında gururla temsil etmeniz, Yüksekokulumuzun misyonu bağlamında en temel hedeftir." dedi.

Törende, Yabancı Diller Yüksekokulunu birincilikle bitiren Rümeysa Koca'nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından yüksekokulda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Müzik dinletisi ve mezun öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam eden tören, öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

Bahar Şenliklerinin İkinci Gününde Milli Sporcular KMÜ'ye Konuk Oldu

Spor Bilimleri Fakültesinin mezuniyet töreni ile devam eden bahar şenliklerinin ikinci gününde milli sporcular Taha Akgül, Nur Tatar, Soner Demirtaş, Recep Kara ve Ender Coşkun üniversiteye gelerek öğrencilerle buluştu.

Milli sporcular ve başpehlivanların video gösterimleriyle başlayan tören, milli sporcularla yapılan söyleşi ile devam etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden mezun olan milli sporcular öğrencilerle tecrübelerini ve deneyimlerini paylaştı.

Törende konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök şunları söyledi: "Kıymetli öğrenciler hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin."

Fakülte birincisi Hilal Şimşek'in mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.

İİBF Öğrencileri Kep Attı

Günün son mezuniyet töreni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından gerçekleştirildi. Törende konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Ercan Oktay, öğrencileri tebrik ederek, "Değerli öğrenciler, emanet edildiğiniz sürenin sonuna geldiniz. Biz aldığımız emaneti üzerine ilave etmek suretiyle sahiplerine iade ediyoruz. Umarız bundan sonraki hayatınız okul hayatınız kadar mutlu, başarılı huzurlu ve güzel olur. Yolunuz açık olsun. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum." dedi.

Fakülte birincisi Burak Yaylacı'nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. KMÜ Halk oyunları gösterisi ile devam eden tören, fakültedeki akademisyenlere başarı belgelerinin takdim edilmesi ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Bahar şenliklerinin ikinci günü yine renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli yarışmalar, kültürel etkinlikler ve eğlenceli aktivitenin yanı sıra, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Diğler ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu sergiler ile dolu dolu geçen şenliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şenliğin ikinci günü Barış Erkılıç tarafından seslendirilen türkü konseri ve son dönemin ünlü sanatçılarından olan Nigar Muharrem'in konseriyle sona erdi. Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen konserle birlikte bahar şenliklerinde ikinci günü de tamamlanmış oldu.